Парламентът работи въпреки сигнал за бомба в сградата

Около 9,40 часа на тел. 112 е подаден сигнал за бомба в сградата на Народното събрание, където в момента се провежда неговото първо заседание от откриващата се днес есенна парламентарна сесия. Председателят на парламента Михаил Миков съобщи пред депутатите информацията и попита има ли предложения да се прекрати заседанието. Тъй като нямаше, заседанието продължи. От МВР заявиха, че сигналът за взривно устройство е подаден от анонимен мъжки глас и обаждането се проверява.

Народните представители ще изслушат премиера Орешарски за ситуацията в Сирия след блиц контрола днес. Депутатите гласуваха това решение по предложение на Мая Манолова от Коалиция за България, която се мотивира, че в 10 часа започва заседание на Министерския съвет.

По искане на Цецка Цачева от ГЕРБ Народното събрание удължи работното си време до приключване на изслушването.Кирил Добрев от левицата поиска в парламента за сирийската криза да бъде изслушан и президентът Росен Плевнелиев като върховен главнокомандващ. Председателят на парламента Михаил Миков каза, че ще отправи покана на държавния глава.

Малко преди 10 часа част от протестиращите пред Народното събрание се насочиха към Орлов мост, където блокираха движението до Софийския университет. Преди това лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов напусна заседанието на парламента и отиде да разговаря с протестиращите около сградата. Той беше посрещнат както с приветствени възгласи "Бойко, Бойко…", така и с освирквания.

Хората искат да им кажа няколко думи, чудя се как да го направя, така че да не излезе, че ги подстрекаваме, коментира Борисов пред журналисти. Той каза, че са призовали членовете и симпатизантите на ГЕРБ да излязат на протест днес. Ако разсъждаваме като демократични хора, незабавно трябва да има избори, коментира Борисов. – „Ако разсъждаваме като диктатори, като хора, живеещи в режима на Станишев, избори може да няма никога вече, добави той. Не знам каква е тази наглост, тези хора не са спечелили изборите, те са втора, трета, четвърта политическа сила, народът не им е казал сменяйте поголовно навсякъде всички служители, ръководни постове от полицията до агенцията”, коментира още Борисов.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.