Парламентът прекрати пълномощията на Стоян Тонев като депутат

Парламентът избра петчленен Фискален съвет с 6-годишен мандат

Със 158 гласа “за”, 10 “против” и петима въздържали се Народното събрание прекрати предсрочно пълномощията на Стоян Тонев като народен представител от ГЕРБ по негова молба.

Както вече съобщихме, във вторник ген. Тонев подаде такова искане до председателя на парламента Цецка Цачева след разговор с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Бившият началник на ВМА аргументира решението си да напусне парламента със засиления обществен интерес към появилите се разкрития за злоупотреби в лечебното заведение и необходимостта да се извършат безпристрастни проверки от компетентните органи.

“Уверен съм, че по този начин ще бъде гарантирано независимото разследване на
компетентните органи”, посочва Тонев в молбата си до Цецка Цачева.

Днес в пленарната зала Десислав Чуколов от “Атака” поиска Стоян Тонев от
парламентарната трибуна да каже защо подава тази оставка или това да направят председателят на Парламентарната група или лидерът на ГЕРБ.

Притеснява ме мутацията на ламята – по принцип е триглава с една опашка, нашата се оказа с една глава и много опашки за рязане – Фидосова, сега Тонев, коментира Таско Ерменков от “БСП лява България”. Колегата му Красимир Янков отбеляза, че тази оставка не е израз на личната воля на Тонев, а резултат от
процес, отразен в медиите.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.