Парламентът отхвърли искане на БСП за преразглеждане на евросанкциите към Русия

Парламентът избра петчленен Фискален съвет с 6-годишен мандат

В Народното събрание депутатите отхвърлиха предложението на БСП Лява България за преразглеждане на наложените от страна на ЕС санкции към Русия. Искането бе подкрепено от 66 депутати от левицата и “Атака”, но “против” гласуваха 76 народни представители, а 34 бяха „въздържали се”.

„Един дебат по такива ключови въпроси не бива да бъде избягван”, каза бившият външен министър Кристиан Вигенин. Депутатът от БСП посочи, че има смисъл в българския парламент да бъдат изложени всички аргументи, вместо да се въртят в коловозите на политика, която не дава резултати и призова тези, които считат, че санкциите срещу Русия трябва да бъдат продължени, да приложат аргументи за това.

По-рано днес от „Атака” поискаха премиерът Бойко Борисов, министърът на отбраната Николай Ненчев и външният министър Даниел Митов да бъдат изслушани в пленарна зала за неотдавнашните визити на държавния секретар на САЩ Джон Кери, външния министър на Англия и генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Предложението на „Атака” бе отхвърлено с 90 гласа „против”, 51 „за” и 37 „въздържали се”.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.