Парламентът няма да заседава и днес

Втори пореден ден 42-то Народно събрание не може да събере кворум, за да започне пленарно заседание. При отсъствието на депутатите от ГЕРБ и от “Атака” днес се регистрираха 106 народни представители от Коалиция за България и ДПС. Което всъщност беше очаквано след вчерашните изявления на Цецка Цачева и Бойко Борисов, че депутатите от ГЕРБ ще влязат в пленарната зала едва в деня, когато трябва да се гласува оставката на Пламен Орешарски и ръководеното от него правителство.

Председателят на Народното събрание Михаил Миков съобщи, че следващото заседание на Народното събрание ще бъде в сряда и отбеляза, че през тази седмица не е изпълнена нито една точка от дневния ред, въпреки че е бил приет от всички парламентарни групи.

Всъщност през отминалата седмица парламентът заседава единствено в сряда, когато въпреки отсъствието на ПГ на “Атака” имаше кворум, тъй като присъстваха депутатите от ГЕРБ. Тогава повече от два часа депутатите дебатираха именно по дневния ред и процедурни въпроси, а кворумът се разпадна десетина минути след като започна приемането на второ четене на промените в Наказателния кодекс, гласувани на първо четене още в края на януари.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.