Парламентът избра Станислав Анастасов за министър на околната среда

Народното събрание избра Станислав Анастасов за министър на околната среда и водите на мястото на Искра Михайлова, която стана евродепутат, след като Делян Пеевски се отказа от мястото си в европарламента.

Гласуваха 120 народни представители, от които 103 бяха “за”, а 17 – “против”. Народните представители от “Коалиция за България” и от ДПС гласуваха със “за”, депутатите от “Атака” – “против”, а групата на ГЕРБ не участва в гласуването.

Преди гласуването Десислав Чуколов от “Атака” заяви, че от групата не подкрепят кандидатурата на Анастасов, защото това противоречало на заявеното от управляващите в началото на мандата, че кабинетът ще е програмен и министрите ще са експерти. За министър ни се предлага господин, който е политически обвързан с ДПС, заяви Чуколов.

По-късно от “Атака” коментираха, че с неучастието си в гласуването депутатите от ГЕРБ всъщност са подкрепили избирането на новия министър от ДПС.

Станиклав Анастасов е вицепрезидент на Младежкия либерален интернационал.

Според характеристиката, направена му от лидера на ДПС при огласяване на номинацията му, Анастасов е млад, енергичен и високоинтелигентен.

Станислав Анастасов беше 6-ти в листата на ДПС за евроизборите, веднага след Искра Михайлова. Той е роден на 05 юни 1983г., завършил е “Информатика” в Техническия университет – Мюнхен, Германия и “Стопанско управление” в СУ “Св. Климент Охридски”. Владее английски, немски, руски и сръбски езици, пише в биографията му на сайта на ДПС.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.