Парламентът избра Иван Иванов за председател на КЕВР

КЕВР обсъжда повишаването на парното и тока

С гласовете на 142 народни представители от ГЕРБ, Реформаторския блок, ДПС, Патриотичният фронт, БДЦ и АБВ бившият син депутат Иван Иванов бе избран за председател на Комисията по енергийно и водно регулиране (бивша ДКЕВР). “Против” гласуваха двама депутати на БСП, седем от “Атака” и един независим.

Кандидатурата на Иванов бе издигната от групата на Реформаторския блок и бе единствена за този пост. Новият шеф на КЕВР е инженер, възпитаник на някогашния МЕИ, специалист по електроизмервателна техника. Иванов е съучредител на Демократи за силна България и депутат в 38-то, 39-тото и 40-тото Народно събрание.

По време на кампанията за референдум за строителството на АЕЦ “Белене” Иван Иванов обявява инициативен комитет срещу строителството, припомни БГНЕС. През ноември 2014 година Иван Иванов се оттегли от ръководството на ДСБ с мотива, че иска да съхрани “принципите, които е носил и са го ръководили през годините – в живота и в политиката”.

Минути преди гласуването на състава на КЕВР, от БСП изненадващо поискаха оттегляне на издигнатите от тях кандидати. Това предложение не бе допуснато от председателя на парламента Цецка Цачева, а малко след това цялата група на БСП напусна залата и не участва в гласуването на състава на комисията.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.