Парламентът има кворум, предстои гласуване по вота

В петък, 13-о число предстои да се гласува петият вот на недоверие срещу правителството на Пламен Орешарски, внесен от ПГ на ГЕРБ. Вотът е за провала на кабинета във финансовата политика.

Заседанието на Народното събрание започна навреме с кворум от 168 народни представители. Веднага след началото на заседанието Цвета Караянчева от ГЕРБ прочете декларация от името на партията, в която настоя за незабавната оставка на правителството и нови предсрочни парламентарни избори.

“Държавата е в институционална криза, България е на прага на финансова катастрофа”, изтъкна ГЕРБ Цвета Караянчева. По думите й, в основата на това е корупцията, която за пореден път избуява при управлението на БСП и ДПС.

„Категоричната оценка за управлението беше дадена на изборите за Европейски парламент. Кабинетът се опитва да прикрие мащаба на катастрофата, в която оставя държавата. Управляващите партии ударно назначават свои кадри във важни постове. В последните дни нелегитимното 42 Народно събрание избра партийно ръководство в Сметната палата. Незабавно освободете народа от вредното си присъствие. Подайте незабавно оставка. България няма време за губене”, добави Цвета Караянчева.

Малко по-късно, в изказване от парламентарната трибуна лидерът на “Атака” Волен Сидеров повтори казаното от него малко по-рано пред медиите, че САЩ се готвят да разположат в България ядрени ракети, които в момента са базирани в Холандия.

Сидеров обвини ГЕРБ и БСП, че се договарят да управляват заедно и ги нарече мушмороци и чучулиги сладкопойни.

В пленарната зала е почти цялото правителство заедно с премиера Орешарски.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.