Парламентът гласува новия шеф на ДАНС

В петък – в деня за парламентарен контрол, се очаква депутатите да гласуват кандидатурата на Владимир Писанчев за председател на ДАНС. Кандидатурата на Писанчев е по предложение на министър-председателя Пламен Орешарски. На заседанието депутатите ще гледат на второ гласуване на законопроект за допълнение на Закона за корпоративното подоходно облагане и законопроект за изменение и допълнение на Закона за допълнителния надзор върху финансовите конгломерати.
Ще бъде обсъждан на първо четене законопроекти за изменение и допълнение на Наказателния кодекс.
От 11:00 часа ще започне парламентарен контрол, на който се очакват разисквания по питане на Корнелия Нинова към министъра на труда и социалната политика Хасан Адемов относно изпълнението на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.
Парламентът гласува новия шеф на ДАНС

Този четвъртък парламентът ще гласува кой да заеме поста председател на ДАНС. Номинирани са сегашният и.д. шеф на ДАНС Владимир Писанчев и началникът на дирекцията за класифицирана информация в агенцията Недялко Недялков. Един от тях ще бъде посочен от премиера Пламен  Орешарски. Според променения Закон за ДАНС, шефът на агенцията се избира от парламента – по предложение на министър-председателя.
Парламентарната комисия за контрол над службите за сигурност представи  на премиера Орешарски като равностойни и двете кандидатури и той трябва да реши кого да предложи на парламента. Кандидатите бяха еднакво одобрени и от вътрешния министър Цветлин Йовчев.
Номинираните Владимир Писанчев и Недялко Недялков представиха близки  концепции за управление на агенцията, с акцент върху финансовите престъпления и борбата с корупцията. Техните отговори на въпроси бяха изслушани във вторник при закрити врата от парламентарната комисия за контрол над службите за сигурност.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.