Парламентарната комисия за КЕВР заседава извънредно

Парламентът избра петчленен Фискален съвет с 6-годишен мандат

Парламентарната комисия за наблюдение на дейността на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (КЕВР) заседава извънредно. Очаква се депутатите в нея да обсъдят Проект за решение за предприемане на законодателни промени за удължаване с един месец – до 31 юли – на ценовия/регулаторния период, завършващ на 30 юни 2015 г., за цените на дружествата в сектор „Електроенергетика“ и „Топлоенергетика“.

На извънредна среща вчера в парламента представители на парламентарните групи се срещнаха с министъра на енергетиката Теменужка Петкова и заместник-председателят на НС Димитър Главчев. След срещата пред медиите Главчев обясни, че ценовият модел на КЕВР за определяне цената на тока, който трябваше да влезе в сила от 1 юли най-вероятно ще бъде отложен.

В сряда депутатите ще изслушат КЕВР на редовното си пленарно заседание, съобщи Фокус. Главчев уточни, че в рамките на това изслушване, ще се разбере какво са имали предвид комисарите, като са предложили ценовия модел от 1 юли. По–рано вчера председателят на КЕВР Иван Иванов уточни, че Комисията за енергийно и водно регулиране ще реши най-късно в петък дали поскъпването на тока да бъде отложено за бизнеса и с колко време.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.