Парамов прогнозира 10 млрд. щети от фалита на КТБ

„Негативният ефект от фалита на банката на Цветан Василев ще е сериозен, ще го видим още в Бюджетът на държавата през 2015 година. В рамките на Бюджет 2015 негативният ефект ще е в рамките на 10 милиарда лева”. Това прогнозира в студиото на Нова ТВ бившият главен ревизор на БНБ Кольо Парамов. Той попита защо „дупката” в КТБ се обявява в различни обеми от БНБ и дали това не е чиста лъжа от екипа на Иван Искров.
По думите на Парамов, „фалитът на КТБ бе груба грешка на БНБ и лично на Иван Искров”. Според финансиста, всичко в затворената банка е ставало пред погледите на ръководството на Централната банка и няма никакъв криминален елемент в нейното функциониране.

Парамов прогнозира, че несъстоятелността на КТБ не може да се реализира от 2 до 3 месеца, тъй като ще има много протести и жалби в съда. Според него, докладът на квесторите, представен в БНБ, не е подписан от одитор. Парамов е категоричен, че в КТБ не е извършван одит, а проверка. „Няма гаранция, че квесторите са представили всички проблеми”, смята той.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.