Парамов: Няма никаква конкретика в доклада за КТБ

Бившият главен ревизор на БНБ Кольо Парамов е на мнение, че 59-страничният доклад на БНБ за КТБ, внесен вчера в Народното събрание, няма никаква стойност и съдържа само обща фразеология и никаква конкретика.

Този доклад е исторически преразказ за нуждите на 9-10 клас в Търговската гимназия, коментира Парамов в предаването „Тази сутрин” на bTv. В студиото беше и бившият директор на КТБ Любомир Весов. Според него БНБ е дала на депутатите странен доклад, който навежда на мисълта, че изобщо не са правени инспекции в КТБ.

Парамов продължи с унищожителната си критика към доклада, чиято цел според него е да оневини гуверньора на БНБ Иван Искров. По думите на Парамов, единственото важно в доклада стои на 23 страница и се чете само с лупа, то е, че БНБ не се намества в отношенията между квесторите и одитните компании. “Това означава, че централната банка си измива ръцете и ни оставя да се разберем сами с квесторите и одиторите за отварянето на досиетата”, смята Парамов.

Любомир Весов се съгласи с тезата, че целта на доклада е оневиняването на Иван Искров. Весов предположи, че над КТБ е имало чадър и може би съзнателно БНБ не е извършвала контрол. Той смята, че има и нещо положително като следствие от доклада на БНБ за КТБ и това е спукването на балона, че банката има ключово място в българската икономика.

Кольо Парамов и Любомир Весов се разминаха само в мнението си за бъдещето на банката.

Парамов е на мнение, че трябва да се търси вариант за одържавяване на банката, докато Любомир Весов коментира, че КТБ трябва да бъде ликвидирана възможно по-бързо, защото отнемането на лиценза се е забавила. Според него няма да има последствия и сътресения за българската икономика и банковата система.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.