Паралелната икономическа вселена на ГЕРБ

Днешният ден на приемане на Бюджет'2013 на първо четене ще се запомни  с основни с две изказвания на финансовия министър Симеон Дянков и на депутата от ГЕРБ Димитър Главчев, които показаха, че финансистите на ГЕРБ или са изключително нагли, или че живеят в някаква своя паралелна вселена, където думите им са истина.

Първо Дянков обясни , че бюджетът за догодина е бюджет на доходите на хората. Само дето забрави да уточни за кои хора става дума. При положение, че на редовия българин му се струпват нови и нови данъци, целящи да му се измъкне и последния спестен лев, подобно изказване може да предизвика само въздишки и коментари от типа: „Боже, слез си прибери вересиите!“.
Следващото потресаващо изказване бе на депутата Главчев, който тържествено се похвали, че  заслуга на ГЕРБ е, че вече сме стигнали „61% от доходите на средния грък“. Което си е опашата лъжа. Основната причина е, че Гърция де факто се намира във фалит и доходите на гърците се сринаха надолу. А реално това е единствения начин с текущата ни политика да стигнем комшиите – те да тичат назад. Защото в момента голямата трагедия за гърците е, че може да нямат 14, че и даже 13 заплата и пенсия – неща, които в България са мираж поне от 4 години и липсата им вече се приема за даденост.
В същото време разследване на offnews показа, че ГЕРБ тайно си отделя 100-200 милиона за предизборни акции – от ведомството на Дянков умишлено залагат по-високи данни за вноската за ЕС, за да могат да си ги харчат „по усмотрение на чорбаджията“ в края на годината. Е, ако това не е паралелен бюджет в паралелна вселена – здраве му кажи. Само че никой не ни е питал дали искаме да сме в нея.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.