Папата апелира за мир в Близкия Изток, Ирак и Украйна

„Спрете се, призовавам ви от цялото си сърце! Спрете се! Този апел отправи Папа Франциск към „населението и властите” в Близкия Изток, Ирак и Украйна, обзели мислите му през тези дни, съобщи Радио Ватикана. Светият отец припомни, че на 28 юли се навършват 100 години от избухването на Първата световна война, призовавайки да не се повтарят грешките от миналото и безполезното избиване, предизвикало милиони жертви и огромни разрушения.

„Нека грешките от миналото да не се повтарят, а да бъдат урок от историята, нека винаги да надделяват мотивите за мир, посредством търпеливия и открит диалог”, бе пожеланието на папа Франциск. Той призова към молитви за кризата в близкоизточния регион, Ирак и Украйна, за да може „Господ да даде на населението и властите в тези зони мъдростта и необходимата сила, за да вървят към мира, отстоявайки нападките с непоколебимостта за диалог, преговори и със силата на помирението”.

„С войната се губи всичко, а с мира не се губи нищо. Никога повече война!”, се изтъква в папското послание. Папа Франциск изтъкна, че войната надеждата за достоен живот и бъдеще дори на децата, като оставя след себе си „деца убити, ранени, осакатени, сираци; деца, които си играят с останали от войната оръжия и които не умеят да се смеят”.

“Спрете се, моля ви! Призовавам ви от цялото си сърце. Настъпил е часът да се спрете!”, апелира Светият отец.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.