Папаризов отказа да стане депутат на мястото на Курумбашев

Депутатите гласуваха да бъдат прекратени пълномощията на Атанас Папаризов като народен представител от Коалиция за България, въпреки че той изобщо не е полагал клетва като депутат.
В началото на днешното редовно пленарно заседание председателят на Народното събрание Михаил Миков съобщи вече известния факт, че на 30 април с решение на Народното събрание предсрочно са прекратени пълномощията на народния представител Петър Курумбашев по негова молба. Миков обясни, че на мястото на Курумбашев ЦИК е обявила за избран за народен представител от 24-МИР София Атанас Папаризов от листата на Коалиция за България.
„В същия ден постъпи заявление от Атанас Папаризов, в което той заявява, че няма да положи клетва като народен представител и моли пълномощията му като народен представител да бъдат прекратени”, съобщи председателят на парламента.
Така се стигна до гласуване за прекратяване на пълномощията на Папаризов като народен представител. Очаква се решението на ЦИК за това кой от вписаните в листата на левицата в 24-ти МИР в София ще бъде обявен за избран народен представител.
Народното събрание започна работата си с половин час закъснение поради липса на кворум в началото на пленарния ден. При първата регистрация в залата имаше 108 народни представители. След 30-минутна почивка заседанието беше открито при наличието на 121 депутати. Групата на ГЕРБ влезе в залата след откриването на пленарния ден.

Свързани публикации

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.