Папа Франциск прие премиера Орешарски в личната си резиденция

Папа Франциск прие днес на аудиенция в резиденцията във Ватикана, която избра за свой дом – „Санта Мария” – премиера Пламен Орешарски и членовете на придружаващата го делегация – министрите на външните работи Кристиян Вигенин, на културата Петър Стоянович и на младежта и спорта Мариана Георгиева, както и Западно и Средноевропейския митрополит на БПЦ Антоний.

Традиционният дар за папата тази година е картина с библейски сюжети от 19-и век, донесена у нас от български хаджия по светите места. Папският дар за Пламен Орешарски е настолен комплект от мастилница и перо. В разговора с папата са обсъдени възможностите за сближаване между религиите и общи инициативи на църквите в полза на хората.

Аудиенцията на българската делегация при Негово Светейшество около половин час. Папа Франциск благослови всички от делегацията, а по-късно и всички български журналисти, които придружаваха премиера Орешарски.

Очаква се българската делегация да се завърне в София след обед, след като приключи срещата на премиера Орешарски с неговия италиански колега Матео Ренци.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.