Папа Франциск: Нека се молим за жертвите и за всички мигранти, които страдат

„За съжаление и през последните дни голям брой мигранти загинаха по време на ужасните пътувания. За всички тези братя и сестри аз се моля и насърчавам и вие да се молите. (…) Нека се молим мълчаливо за всички мигранти, които страдат и за жертвите“.

Това заяви папа Франциск по време традиционната неделна молитва, цитиран от Радио Ватикана. Светият отец изтъкна, че се присъединявам към кард. Шьонборн, който присъства на богослужението, както и към цялата църква на Австрия, в молитвата за 71-та жертви, сред които четири деца, които бяха намерени в един камион по магистралата от Будапеща до Виена. “Нека поверим всяка една от тях на Божието милосърдие; като се помолим на Бог да ни помогне за ефикасно сътрудничество, за предотвратяване на тези престъпления, които са обида за цялото човешко семейство”, заяви папа Франциск.

На неделната молитва главата на Римокатолическата църква посочи, че и днес в Близкия Изток и в други части на света, християните са преследвани.

„Днес има повече мъченици, отколкото през първите векове на християнството. Нека това накара законодателите и управляващите, навсякъде да бъде гарантирана религиозната свобода; като същевременно призовавам международната общност да действа, за да се сложи край на насилието и произвола“, апелира папа Франциск.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.