Папа Бенедикт ХVІ благослови социалните мрежи

Католиците трябва да приемат социалните мрежи заради ролята им в разпространението на вярата и укрепването на връзките между хората, заяви папа Бенедикт XVI няколко седмици след като откри свой акаунт в Twitter, предаде DPA, цитирана от български медии.

"Вярващите все повече осъзнават, че ако казаното в Евангелието не се разпространи и в дигиталния свят, то може да не достигне до мнозина, за които (социалните мрежи) са важни", каза папата. "Способността да използваш новите езици е нужна не само за да си в крак с времето, но и за да може безграничното богатство на Евангелието да намери изразни форми, способни да достигнат сърцата и умовете на всички", добави той.

Бенедикт XVI отправи посланието в деня на Свети Франциск Салски, светеца закрилник на писателите и преди Световния ден на комуникациите, който Ватикана ще отбележи тази година на 12 май.

Ако се използват "по мъдър и хармоничен начин" и потребителите "се опитат да бъдат истински", социалните мрежи "могат да подсилят връзките между отделните хора и ефикасно да насърчат хармонията на човешкия род", каза папата.

През декември 85-годишният папа започна да туитва на английски, испански, италиански, португалски, немски, полски, арабски и френски. Латинският – официалният език на Римокатолическата църква – бе добавен в списъка миналата седмица. Деветте профила на Бенедикт в Twitter привлякоха общо над 2,5 милиона последователи.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.