Пап Франциск призова за съпричастност към бежанците

Главата на римокатолическата църква папа Франциск призова за съпричастност към страданията на милионите бежанци по цял свят. В края на днешната си обща аудиенция Светият отец напомни, че 20 юни е Световен ден на бежанците и отправи своя апел, цитиран от Радио Ватикана.

„Броят на тези наши братя нараства, а през последните дни други хиляди души бяха принудени да напуснат своите домове, за да се спасят. Милиони семейства, милиони, бежанци от много страни и от всички религии изживяват своите драми с рани, които трудно могат да зараснат”, каза папа Франциск. – “Нека проявим съпричастност, споделяйки техните страхове и несигурност за бъдещето, като облекчим страданията им с конкретни действия. Нека Господ подкрепя хората и институциите, които с благородната си дейност осигуряват на бежанците прием и достойнство, както и мотиви за надежда”, изтъкна в словото си папата.

„Нека си спомним, че Исус, който е бил бежанец, е трябвало да избяга, за да се спаси, заедно със Свети Йосиф и Мария, напускайки Египет”, каза още папа Франциск – “Нека просим от Божията Майка, която познава болките на бежанците, да се смили над тези наши братя и сестри. Дева Мария, майка на бежанците, моли се за нас”, завърши папата, цитиран от Радио Ватикана.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.