Палач на “Ислямска държава” екзекутира британец

Джихадистите от „Ислямска държава” екзекутираха още един британски гражданин в Сирия, предадоха световните агенции. Убитият е 47-годишния хуманитарен работник Алан Хенинг.

На видеото, което беше разпространено вчера, се вижда Хенинг, застанал на колене и облечен в оранжево затворническо облекло. Над него стои джихадист с маска и с боен нож в ръка.

Хенинг, бивш таксиметров шофьор от Манчестър, е бил отвлечен преди 10 месеца в Сирия.

Премиерът на Великобритания Дейвид Камерън потвърди смъртта на британския гражданин и коментира, че бруталното убийство на Хенинг, извършено от „Ислямска държава”, показва какви варвари са тези терористи.

На 14 септември палач от “Ислямска държава” екзекутира друг британски хуманитарен работник – Дейвид Хейнс и отново разпространиха видео на екзекуцията.

Тогава джихадистите обявиха, че убийството е отговор на решението на британския премиер Дейвид Камерън да влезе в коалиция със САЩ срещу групировката. Терористите заплашиха, че следващата им жертва пак ще бъде британец.

На 24 септември групировката „Джунд ал Халифа”, свързана с джихадистите от „Ислямската държава”, разпространи видео материал, който показва обезглавяването на френския заложник Ерве Гурдел. Записът бе озаглавен „Кърваво послание за френското правителство”.

Алан Хенинг е петата жертва на терористите. Преди него и Геурдел те екзекутираха британеца Хейнс и двама американски журналисти.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.