Пак удължиха данъчната ревизия на кмета на Пазарджик Тодор Попов

С още един месец е удължена назначената данъчна ревизия на имотното състояние на кмета на Пазарджик и кандидат за трети мандат Тодор Попов и фирмите на съпругата му Силвия Попова. Това съобщи регионалната кабелна телевизия “Телекабел ТВ”, като се позова на информация от Димитрия Ганчева, говорител на Окръжна прокуратура-Пазарджик. Както и при предишното удължаване на срока преди месец, като причина за проточването на продължаващата вече половин година проверка се посочва обстоятелството, че данъчните органи все още не са готови с ревизионните актове. При новите обстоятелства резултатите от проверката би следвало да станат ясни два дни преди местните избори на 25 октомври.

На 22 април тази година прокуратурата, ДАНС и НАП започнаха проверка на имотното състояние на кмета на Пазарджик Тодор Попов и съпругата му Силвия. Те се самосезираха след репортаж и журналистическо разследване на bTv за имотите на кмета, жилищата и колите, които ползва в Пазарджик и София, декларациите им пред Сметната палата.

В края на април телевизия “Телекабел” попита защо чак сега компетентните органи реагират, след като още през януари в свои репортажи и предавания Телекабел ТВ и Нова телевизия също показаха въпросните имоти, а журналисти от регионалната кабелна телевизия подадоха и заявления за достъп до обществена информация до НАП, Община Пазарджик, Агенцията по вписванията и “Местни данъци и такси”, но така и не получиха конкретен отговор на отправените въпроси.

Самият Тодор Попов окачестви телевизионните репортажи и разследвания, както и интереса към имотното му състояние като политическа поръчка, целяща неговото компрометиране преди местните избори.

Ден след като ОИК оповести имената на кандидатите за кмет на община Пазарджик стана ясно, че са регистрирани двама участници с името Тодор Попов. Това са действащият кмет Тодор Димитров Попов и Тодор Веселинов Попов, жител на ромския квартал “Изток” и издигнат от ПП “Движение за европейска интеграция”. Предполага се, че съвпадението на име и фамилия в изборните бюлетини ще обърка част от гласоподавателите.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.