Падна обвинението срещу Енимехмедов, че е искал да убие Доган

Прокуратурата се отказа от обвинението срещу Октай Енимехмедов, че се е опитал да убие Ахмед Доган.

Това се случи пред третата съдебна инстанция – Върховния касационен съд, съобщи bTv. В съдебна зала прокурорът по делото обясни, че събраните доказателства при досъдебното производство, както и фактите по делото не доказват, че се е целял опит за убийство на Доган.

През октомври миналата година Софийският апелативен съд (САС) оправда Енимехмедов по обвинението, че е направил опит да убие Ахмед Доган с газов пистолет. Това решение напълно потвърждава присъдата на първоинстанционния Софийски градски съд (СГС). САС потвърди и решението на СГС, с което Енимехмедов бе осъден на три и половина години затвор за закана с убийство и хулиганство.

След двете решения на съда явно прокуратурата също е стигнала до извода, че не е имало как Енимехмедов да убие Доган.

Делото във ВКС е образувано по протест на прокурор при Софийската апелативна прокуратура и жалба на подсъдимия Октай Енимехмедов, в които се поддържа искане за отмяна на решението на Софийския апелативен съд и връщане на делото за ново разглеждане от друг състав на същия съд поради допуснати нарушения при постановяването му. В жалбата Октай Енимехмедов е направил и алтернативно искане – за намаляване на размера на наложеното наказание.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.