Падна блокадата на българо-турската граница

От Гранична полиция съобщиха, че блокадата на българо-турската граница е свалена. От 14.00 часа движението е възстановено и в двете посоки. Според превозвачите и пътуващи, турските шофьори ту вдигат, ту свалят бариерата на Капъ Куле, съобщи Дарик. Опашката на ТИР-ове е на 4 километра преди Любимец в Хасковска област. На Лесово опашката е около 15 километра.

По-рано през деня шефът на ДАИ Димитър Ганев съобщи на пресконференция, че България не е предприемала никакви реципрочни мерки срещу турските превозвачи. От турската страна няма официално посочване на конкретен проблем, предизвикал блокадата на границата.

По време на засилените проверки са инспектирани 860 чужди превозвачи, като само 386 от тях са турски. От наложените над 140 акта само 87 на турски превозвачи.

Сбиване между турски тираджии предизвика напрежение на пункта „Капитан Андреево", информира радиото. Според данни на полицията шофьорите са се сбили за място, според друга информация сбиването е заради временното отваряне на бариерата на турския пункт, с което на наша територия са допуснати 20 автомобила от Турция. Това било разчетено като размекване от турските шофьори, чакащи на българска територия.

Има слух и за побой над служители на Държавната автомобилна администрация на другия пункт, граничещ с Турция – Лесово. Твърди се, че турски превозвачи са посегнали да бият нашите контролни органи.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.