Овчаров: БСП слугува на икономическа групировка

„БСП една година слугува на една икономическа групировка. Подобно падение не се е случвало никога”. Това заяви по Нова тв дългогодишният член на ръководството на БСП и бивш министър Румен Овчаров. Според него мотивът бил прост – обслужване на корпоративните интереси и „договорки с ръководството на Корпоративна търговка банка и Делян Пеевски, които да разположат техни хора на определени места”.

„Станишев се заигра с тези хора и сега трябва да понесе своята отговорност”, обобщи Румен Овчаров и допълни: „Утре очаквам разумът да надделее и Сергей Станишев да ни покаже, че знае как се носи отговорност, което на думи казва десетки пъти, но на действия – не”. Което вън от подразбирането означава, че Овчаров очаква Сергей Станишев да подаде оставка като председател на БСП на насрочения за събота пленум на ръководството на партията.

Овчаров прогнозира, че ако БСП е слаба и бъде за пореден път победена от Бойко Борисов на следващите парламентарни избори, то “ние ще го върнем за дълго на власт, а освен това няма да има никаква опозиция.”

На въпроси за сбирката на активисти на БСП в къщата-музей “Димитър Благоев” Румен Овчаров посочи, че той и хора около него са загрижени за бъдещето на партията, а и за това на държавата и отрече да изпълнява поръчка на Георги Първанов, Делян Пеевски и на ДПС.

Бившият председател на софийската организация на БСП отправи като цяло тежки и многобройни критики към Сергей Станишев, към заместника му Димитър Дъбов и останалите членове на Изпълнителното бюро и подчерта, че БСП ще бъде в много тежко положение, ако промените в ръководството й не се направят сега.

По думите на бившия енергиен министър нямало проблем с това кой ще дойде след Сергей Станишев.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.