Отврат в центъра на София. Достатъчно!

“Когато си отидат отвратените, остават отвратителните”

Радой Ралин

Днес (24 юли 2015 г.) между 20:00 ч. и 21:00 ч. се разхождахме с Мина в самия център на София – по булевард Мария Луиза между булевард Александър Стамболийски и Лъвов мост. Тя си купи сладолед, много рекламиран напоследък, и решихме да седнем в градинката на Софийската баня, за да го изяде на спокойствие. Лесно си намерихме пейка, в самия край на градинката на изхода към метрото. До нас на съседната пейка бяха седнали жена с малко момиченце и доста по-възрастна дама, вероятно бабата на детето. Та първите няколко минути минаха доста спокойно.  След това от другата страна на фонтана, откъм Софийската баня, едно момче от ромски произход и един юноша от същата етническа група започнаха да си подават топка. После топката беше заменена от празна бутилка за минерална вода от литър и половина. След това отидоха на фонтана и напълниха шишето с вода. От някое кошче извадиха и двулитрова пластмасова бирена бутилка. Напълниха и нея. Започнаха да си подхвърлят бутилките над фонтана. Понякога ги улавяха, а друг път – не и тогава шишетата падаха на паважа близо до пейките и стоящите там хора – основно възрастни. Един възрастен пълничък мъж с малко бяло кученце и затруднени движения им направи забележка. Започнаха да му се подиграват. Дойде и някакъв мъж от ромски произход (мърляв, с шкембе, стърчащо от възкъсата му тениска), който се присъедини към двамата смутители на реда и възрастният човек си отиде, след като видя, че нищо не може да направи, а най-вероятно и нещо лошо може да му се случи. Накрая тази сплотена групичка (тримата роми) заряза едната бутилка във фонтана и взе пълната двулитрова със себе си, като продължи подмятането й. На няколко пъти бутилката падна опасно близо до възрастните хора на пейките.

Ще им направя забележка” – възкликнах, след като вече търпението ми, което никога не е било в кой знае какви запаси, се беше поизчерпало.

Недей” – ми каза тихо Мина. За момента продължих само да ги наблюдавам и у мен да се трупа гняв.

Нямаше нито един представител на органите на реда. На толкова централно място в София, на не повече от петдесет метра от изхода на метрото, на по-малко от десет метра от входа на Софийската баня и от други ключови сгради в София, някакви типове подхвърляха наляво-надясно поне двукилограмов предмет, който по всяко време можеше да удари някого по главата и да го нарани, ако не и нещо по-лошо. Всичко това – посред бял ден. Хвърляха си боклуците във фонтана, вадеха нови от кошчетата. Виждал съм ги да уринират във фонтана и в храстите зад пейките. И няма кой да ги спре! Няма кой да им направи забележка! Сякаш те са над законите, над морала, над всичко! И съм сигурен, че точно така се и чувстват. Знаят, че никой няма да ги санкционира, защото хората се страхуват. И не е като да няма от какво! Представителите на ромската етническа група се събират на големи множества именно в тази градинка. Какво ще се случи някому, ако се опълчи на един от техните? Както няма охрана, както никой дори за една бутилка не им прави забележка… Като нищо ще се съберат и ще пребият този, който им е крив с нещо! И всичко това в центъра на София! Нито един охранител! Но да продължа с историята си…

В един момент започнаха да ритат бутилката. У мен се натрупваше все по-силно негодувание. Мина ме беше спряла още на два пъти да отида и да се опитам да ги накарам да престанат. След едно от ритванията бутилката премина опасно близо до малкото дете и двете дами на съседната пейка и на десетина сантиметра от нас с Мина, когато аз протегнах левия си крах и я спрях в полета й. Бързо скочих от пейката, взех бутилката и със замах я наврях в кошчето до пейката ни. Обърнах се към ромите и полуизвиках:

“Достатъчно!”

Доста хора се обърнаха в посока към мен. Ромите застинаха на местата си, макар че явно се бяха ориентирали към приближаване и взимане отново на бутилката. Погледът ми трябва да е бил достатъчно красноречив, че това просто няма да се случи. Мъжът с шкембето започна някакво мърморене:

Какво си се превъзбудил толкова. Спокойно бе… Много си се възбудил нещо… Виж са къв си…

Но не се приближиха. Отидоха си някъде, където не можех да ги виждам вече. Поне за момента идиотските им “игри” бяха прекратени. Но докога? Мина не ги изпусна толкова бързо от погледа си. За мен работата беше приключила.

Искам да си ходим” – каза тя.

Когато кажеш” – отговорих й, тъй като си беше изяла сладоледа и ми беше безразлично къде ще продължим да се разхождаме.

Веднага!

И тръгнахме. Пресякохме през подлеза и седнахме на една пейка на улица Пиротска. Мина ми каза, че се е уплашила, че ще дойдат и други и ще ни нападнат.

Е, теб нямаше да те бият. Нищо не си им направила!” Опитах да се пошегувам, но шегата не беше на място.
Добре де, кажи, че не бях прав! Кажи, че не постъпих правилно! Ако всички си мълчат и никой не им направи забележка, те ще продължават. А ако бутилката беше ударила някого по главата?! Ако беше момиченцето на съседната пейка?! Какво тогава? Ако никой не ги спре, те ще продължат да правят, каквото си искат, и ще си мислят, че всичко им е позволено! Трябва да бъдат спрени” – емоционалното ми изказване произтичаше от обстоятелството, че за мен правотата ми беше безспорна и очевидна, а чувството за безнаказаност на тези и на много други роми в същата тази градинка, безчинстващи там по всяко време на деня, направо ме отвращаваше.
Прав си. Но ако дойдат и другите като тях? Тогава кой ще ти помогне? Не видях охрана, а се съмнявам някой да се намеси на твоя страна… Най-много на тяхна” – посочи Мина.

Може и да си прав, но ако те пребият заради правотата ти, то освен контузии, а в по-лош случай и ковчег, нищо не печелиш от нея. Защитаваш справедливостта, защитаваш доброто, а накрая изниква една тумба с тояги, бутилки и разни режещи предмети и те… Може би добре направихме, че си тръгнахме. Но това, разбира се, не беше краят на историята.

След няколко минути тръгнахме към Лъвов мост. В близост до Халите някакъв представител на ромската етническа група се движеше сравнително неадекватно пред нас. Известно време ходихме зад него, а после го изравнихме. Мръсна, спластена кафява коса, вонящ черен потник, панталони, чийто цвят не може дори да се предположи, и джапанки. Изведнъж откъм него се чу стряскащ звук. Мина подскочи, а аз се обърнах. Този тип късаше всякакви плакати и лепенки, включително от кофите за разделно събиране на отпадъците. Дадохме му преднина, защото се държеше неадекватно. Изведнъж стана агресивен. Удари по една телефонна кабина с юмрук. Стъклото издържа. Деляха ни вече десет метра. Обърна се към нас. Започна да размахва застрашително ръка и да псува. Застанах между него и Мина. Не се върна назад, но гледаше към нас и псувните му ставаха все по-силни.
Мисля, че не псува някого конкретно” – прошепнах на Мина гледайки относително неадекватните му движения и тя ми кимна.

Мърлявият псуващ тип продължи напред, обръщайки се от време на време да попсува в наша посока. Деляха ни двадесет метра. Пресече. Чак тогава разбрахме, че всъщност се е припознал и псува именно Мина. Малко по-късно го изгубихме от поглед, макар че го чувахме как удря стълбове и телефонни съоръжения.

Стигайки до Лъвов мост, непосредствено до една баничарница заварихме групичка от шестима роми и две жени от същия етнос. От разговора на жените стана ясно, че са проститутки, като едната доста заплашително се беше приближила към другата и ръкомахаше като човек, който е на границата на физическата саморазправа. Спорът беше за клиент, който бъдещата жертва на физическата саморазправа уж била “откраднала”. Мъжете само гледаха и не се намесваха.

Изпратих Мина до ресторанта, където бяха туристите й, а след това отидох в “Била” на Лъвов мост. След като бях напазарувал, на излизане от супермаркета, станах свидетел на това как охранителят на магазина се опитваше да се разбере с клиент, който беше ритал рафтовете и стоките в магазина, поради което и беше изведен от същия този охранител. Накрая охранителят беше отзован от управителката на магазина, за да не се стигне до агресия от страна на изгонения клиент.

С това неприятните преживявания в центъра на София приключиха. Но не бяха малко. В рамките на по-малко от час посред бял ден се бях нагледал на всякакви отвратителни постъпки – някои, като подмятането на бутилката в градинката и развяващия се наляво-надясно псуващ тип, опасни за здравето и живота на гражданите, други, като хвърлянето на боклуци във фонтана и на паважа, отвратителни, а трети, като проститутките, спорещи за клиент, морално неприемливи. Нито един охранител! Никаква грижа за съвестните граждани! Никаква защита за тях и правата им!

Столицата ни не е безопасно място. Напротив! Дори посред бял ден се разхождат безчинстващи типове, които са над закона, над всичко и над всекиго. И всичко това – защото никой не ги спира. Всичко им е позволено, включително и да бъдат над всичко. Това е беззаконие. Тук не правя разлика между представителите на различните етнически групи. Нарушителите са ми еднакво противни без значение от това обстоятелство. Но истината е, че всички отвратителни постъпки бяха извършени от роми, а и колкото пъти съм ставал свидетел на такива в този участък – все такива са нарушителите. Фактите са си факти. Статистиката сочи, че на ромите рядко им се прави забележка, че те по-често нарушават обществения ред, отколкото представителите на другите етнически групи, че сред тях битовата престъпност е по-висока и т.н. (А и сигурно сте ставали свидетели как в градския транспорт българите ги проверяват за карти и билети, а ромите биват тактично подминавани от контрольорите.) Цифрите са си цифри и никой не може да ги обвинява в расизъм, ксенофобия или в каквото и да било. На тях им е безразлично. Те са просто цифри и отразяват факти.

Но беззаконието в самото сърце на столицата е повече от обезпокоително. Това е недопустимо! София, бидейки град, сигурността в който е меко казано съмнителна, а на места и отсъстваща, не заслужава да бъде европейска столица нито на спорта, нито на каквото и да било. Щом властта не може да осигури сигурността на своите граждани, как ще я осигури за гостите на столицата? Никак. Сигурност няма, закони няма, отвратените си отиват или си траят, затова отвратителните остават и процъфтяват.

Преди време по новините обявиха, че националистически групировки създавали отряди за самоотбрана. Веднага някои ги обвиниха в расизъм. Не мога да коментирам специално за тези групировки, но това ме наведе на следните мисли. Щом властта не може да гарантира живота и здравето на гражданите си, то същите тези граждани могат… Не! Длъжни са да гарантират сами своите живот и здраве, тъй като тези две ценности са абсолютни. Власт, която не ги обезпечава, не е в полза на народа и няма смисъл да съществува. Гражданите трябва да могат да се защитят. И те могат да го направят.

Отрядите за самоотбрана не противоречат на закона. Напротив! Правната им основа е чл. 12 НК:

Чл. 12. (1) Не е общественоопасно деянието, което е извършено при неизбежна отбрана – за да се защитят от непосредствено противоправно нападение държавни или обществени интереси, личността или правата на отбраняващия се или на другиго чрез причиняване вреди на нападателя в рамките на необходимите предели.
Затова отряди (за неизбежна отбрана), които патрулират и се намесват в случай на противоправно нападение срещу някого, за да спасят живота и здравето на този някого, не са противоправни. Тези отряди, при липса на грижа от страна на държавата и общината за собствените им граждани, са единствената алтернатива за гарантиране на абсолютни ценности като живот и здраве.

Но е крайно необходимо и да не си затваряме очите за безобразията! Да ги препятстваме, когато и както можем.  Да прилагаме законите еднакво за всички, а не избирателно (на етнически принцип). Но трябва и да се чувстваме сигурни, че нашата правота и чувството ни за справедливост няма да ни спечелят само болки и страдания…

Нека всички се отвратим, за да покажем на отвратителните, че нямат място в цивилизованото гражданско общество, което ще изградим!

Свързани публикации

30 Comments

 1. … сладък малък мамин препуциум, такива нежни, “културни” и “възмутени” нещица в казармата ги правехме на дроП. Или оцеляваха, или отиваха фира. Мъжът е мъж, когато не скимти, гледа “лошо” и чака някой да му свърши делата, той ДЕЙСТВА! Дали ще го шият, реанимират, или копаят, не е важно, самоуважението на Мъжа е над-всичко, дори и разпърцаната минА.
  Не се знае(на пръв поглед) кой стои зад всяка една “статия” в такива странни сайтове, но определено се списват от дебили.

 2. И ДА КОМЕНТИРАМЕ И ДА НЕ КОМЕНТИРАМЕ ВСИЧКО СИ ОСТАВА ТУК , НАКОМПЮТЪРА , А НИЕ ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА СИ НОСИМЕ ТЕЖКИЯ КРЪСТ . НИКОЙ НА НИКОГО НЕ ИСКА ДА ПОМАГА !!!

 3. За ромите съм съгласен, но има и доста по-фрапиращи случки от тази. Ромите, макар и да ви изглеждат страшни, са страхливи, първични и слаби. Мутрите от друга страна.. Неведнъж съм виждал как се отцепва цял квартал и в него влиза кордон от 10 джипа пълни с въоръжени престъпници. Джиповете имат антени, с които заглушават радио сигнали в радиус от 500м!!! Движат се с доста висока скорост, не спазват никакви знаци, светофари и маркировка. Тези “хора” могат да изтриват животи от лицето на земята, а властите се правят, че те не съществуват.

 4. Столицата ни изобщо не е безопасно място.Много малко нормални хора посещават точно това описано пространство. Там се подвизават само цигани, наркомани, бежанци, луди, случайно бързащи да преминат от там хора и “нещастниците”, които имат щастието да живеят в идеалния център. Боже опази да ти се наложи да минеш по тъмно оттам! Но за съжаление след години само хора цигани ще обитават тази държава и навсякъде ще се превърне в клоака! Софиянци вече си стоят в “спалните” комплекси, седят по пейките пред блока /поне там е безопасно/ и не се разхождат по София да видят всичко, което се случва в нея. Но не са достатъчни само напудрени ремонти и биене в гърдите, че управниците и са постигнали нещо.По- важна е сигурността и спокойствието. Но уви, не и в нашата столица.

 5. Младеж, всичко хубаво си написал, ама се оля с тоя бял ден. Какъв бял ден 20/21часа? От което следва колко от цялата “история” е истина… не че не е хубава, ама всичко е посред бял ден през ноща…

 6. За ромите-цигани си прав, но това накрая което пишеш за някакви отряди и обосноваваш с института на неизбежната отбрана е голяма глупост и показва категорично неразбиране на правото, което със сигурност е вредно, когато се предлага действие от такова естество.

 7. Всички мърморите и мрънкате, псувате и се заканвате, драскате коментари тук, пред компютъра е лесно, но когато стане въпрос да се организира национален протест против циганската паплач, не излизат и 200 човека. Всеки се оправдава имам работа, имам среща, трябва да ходя в Кауфланд на пазар, жена ми има рожден ден, в крайна сметка нали други ще отидат!!!! Е така не става!!!!! Затова само ще мрънкаме и мърморим, само ще драскаме коментарчета пред компютъра, и така до края на света!

 8. Винаги в началото на коментара си изтъквам ,че съм на 78 г. в сравнително добро психическо и физическо здраве.Напомням на младите ,че дълги години имахме нощем “Доброволни отряди на трудящите се.”.Ходеха с превързани ленти на ръкава си.Те съдействаха на тогавашната милиция.Такива имаше във всички населени места.Имаше полза от това,всяваха респект.Нека не се опитват да ме реплекират някои същества родени в това 25 годишно безвремие. на голяма част от тях им са ” ампутирани” сензорите за кое е добро-нормално и, кое -не.Хубаво е ,че забелязвам ,че нещата започват да си идват на местото.Живота се развива с възходи и спадове, но това можеш да забележиш само ако си живял поне 60-70 години.Времето ще покаже ,че съм прав.

 9. Помня един случай от преди време. Майка беше отишла на гости на дъщеря си /студентка в САЩ/ и дъщерята решила вечерта да заведе майка си до едно заведение, да се разходят и да пият по една бира. Майката тревожно се оглеждала наоколо, тъй като там било пълно с млади момчета и момичета от най-различен произход. Оглеждала се, защото се страхувала да не би някой юнак да започне да се закача са дъщеря й, както и от евентуалните последствия от едно такова поведение. Дъщерята се досетила за тревогите на майка си, усмихнала се и й казала: „Майко, не се притеснявай. Ако случайно се появят неприятни хора и започнат да ни досаждат тук има кой тях да ги бие“. Оказва се, че нещата там не се развиват както в треторазрядните екшъни, с които се напълниха доста от телевизионните програми. Разбира се, и там се случват неприятни инциденти, но те са изключение, а тук отдавна вече са правило. Простият, неграмотен и хитър циганин, който може да прочете само какви цифри са изписани върху банкнотите, не се замисля и за миг дали това, което прави, е добро или лошо. Той казва: „Щом като не ми дават това, което искам, аз ще си го взема, независимо по какъв начин“. Не може да се иска друго от човек, който не е прочел и четвърт книга. И те се учат един от друг как да ВЗЕМАТ, обменят опит, хвалят се с „постиженията“ си, организират се. Не отричам, че и между тях има свестни хора. Не отричам, че има и видиотени българи. Но големият процент от циганите вгорчава живота на нормалните хора около тях. Защо един полицай ще рискува да се разправя с тъй наречените „роми“, след като му е много по-лесно да набие някоя 45-килограмова девойка. Всъщност, нещата не са непоправими,но е нужна воля за това. Но онези, които би трябвало да проявят такава воля, не го правят. Вероятно на някои хора отвън и на някои вътре в държавата им е по-удобно нещата не само да са такива, но и да продължават да се развиват в познатата посока. За онези отвън може би няма да е лошо мястото, където живеем, да се превърне в територия, събрала различна измет от целия свят или поне от цяла Европа, а на тези вътре им е по-удобно една евтино манипулируема част от населението да се превърне в техни постоянни гласоподаватели, а българските граждани да се чудят дали в поредния ден ще могат безпрепятствено да се приберат вкъщи, вместо да мислят за действията на „богоизбраните“. Разни измислени НПО-та прибират някакви пари, уж грижейки се за ромската интеграция. Много е късно за всичко. Нужно е образование. Нужно е съответният индивид да прочете нещо си там, да има пред очите си примери за достойно човешко поведени, да започне да се опитва да мисли, вместо да гледа само екшъни и порно. И не само това. Нужно е и справедливо осъждане на простъпките. Много неща са нужни, но е късно. Накрая ще се стигне до това, всеки да се защитава сам. Картината няма да е никак добра.

 10. Абсолютно подкрепям автора на статията и мисля като него,но се замислих за едни яки момчета българчета със скъпи коли….тях ги търпим без забележки май,каквото и да правят..в повечето случаи поне

 11. Лиляна ГеоргиеваКога ще ги хстигнем и кога ще says:

  Подобно преживях на автогара Плевен.Направих забележка на един циганин, който се пазареше за билет на уж 10-12.год дете.Той в прав текс ме обиждаже-ще ме убие ,че съм пачавра и т.н.Аз също му се дръпнах.Не стигнахме до побой, но нямаше жив човек, който да ме подкрепи….

 12. До като наричате циганите, роми, ще сте на това положение….

 13. Геноцид. Нищо друго няма да оправи тая сган

 14. Всяко дете минава през детската си глупост. В повечето случаи им преминава. Вие не сте хората, които ще ги възпитате.

 15. а, представяте ли си какво е в провинцията??? трябва ни гражданско обединение, да станем истински братя и сестри, като тях. и да тръгнем срещу хората, които ги подържат – властимащите…

 16. Брат, а старите, жените и дечурлигата без мускули кво правят или си е техен проблем?

 17. Брат много се спичаш и адреналина те бори здраво. Баси казал си 2 приказки на “братята” и влезе във филма. Споко, от 26г в България държава и закони няма, който е по-як и по-бабаит, той е отгоре, дива джунгла. Научи се да се биеш, понатрупай малко мускул и няма се спичаш толкоз. Работил съм покрай Женския 7-8г и съм ги виждал сякви, ама са страхливи, репчат се, но отвърнеш ли им изчезват.

 18. pro4etoh i drugite komentari no istinata e sivsem druga.ot niakolko pokolenia bilgarite sa asimilirani ot cigani sis smeseni brakove kato sizdavat taka nare4eni novite bilgari mulati kato ciganskoto ostava v tiah.romite stavat mnozinstvo.poneje sa s bilgarski imena 4ovek koito ne e jivial v smeseni raioni nemoje da gi razli4i.

 19. Първо-помислете за самозащитата си…то се е видяло,че стигне ли се до разправии няма как…Военни магазини навсякъде,както и онлайн-купувате си спрей,но не обикновен,а от тези по 20-30-40 лева…най-добре е на Sabre,тъй като са армейски и действат срещу пияни и наркомани и имат доволен обхват 2-3-4 метра…Вероятно ще трябва да изразходите един за тренировки.Не е шега,не е майтап ченгетата са “цигани”,и всеки ден го доказват,и помощ от тях няма как да получите що се отнася да цигани…Тряя сами да се оправяме…И да,чингитата много яко им прикриват престъпленията,за да няма ексцесии…особено ако мангал нападне обикновен човечец без “връзки”…Който може да си позволи,да си взима електро-шок…газовото оръжие не е добре за такива срещи-горещи…но може да се комбинира със спрей при повече нападатели…

 20. Наведена главица, сабя не я сече! Вече всеки да си знае, пич ли е или пичка с макаричка?

 21. ЗА ЖАЛОСТ НЕ САМО РОМИТЕ СЕ ДЪРЖАТ ТАКА С ГРАЖДАНИТЕ , А БЪЛГАСКИ ГРАЖДАНИ ,КОИТО СА НА НЯКАКЪВ ПОСТ, ИЛИ ОБСЛУЖВАНЕ ,СЕ ДЪРЖАТ ПО СЪЩИЯ НАЧИН И НИКОЙ НЕ Е В СЪСТОЯНИЕ ДА ГИ ПРОМЕНИ А И НИКОЙ НЕ ИСКА ДА ГО НАПРАВИ !

 22. Това е бъдещето на България.Ние сме безсилни пред тях.Държавата пропъди нашите деца в чужбина да работят.Сега надеждата на политиците е в тях.За това не правят нищо за да ги приучат на ред.Болно ми е когато гледам навред мръсотия и вандализъм.

 23. Както на всеки така и на мен са се случвали подобни(същи) ситуации. Във всичките събития (няма да ги описвам), моята постъпка е различна от саморазправа, до извикване на полицията или други охранителни органи. Резултатът е един и същ няма промяна. При саморазправа, хората от страни са само наблюдатели и не се включват, въпреки че това касае и тях. Охранителните органи просто правят “нещо” за да не се стига до конфликт. При полицията започват едни обяснения, повдигане на някаква претенция, писане на жалби и т.н. Във всички случай няма никаква промяна. За да има резултат трябва на този ‘етнос’ (мелези), да им се спрят всички права, а да имат само задължения. Както всеки един гражданин на тази държава.

 24. Не стойте пред екраните и не се жалвай те излизаме и пребиваме ромите така както заслужават … Гавреха се с нашите народни будители със самите нас се гаврят… Нека бъдем хора и да се съберем всички и да ги пометем тия мизерници!!

 25. По възможност се разхождайте на юг от ЦУМ. Там ромите са в пъти по малко. Сериозен е контрастът във контингента който пребивава на юг от бул. Тодор Александров и този на север от него. Районът около халите, женския пазар и лъвов мост си е в общи линии ориенталски. От към витошка е доста по-европейско.

 26. ПРЕДИ БРОЕНИ ДНИ СЕ ПРИБИРАХ ОТ РАБОТА,НО КЪСНО ,СЛЕД 22,30 ЧАСА,НА ОПЪЛЧЕНСКА НА МЕТРОСТАНЦИЯТА ДВЕ МОМЧЕТА, НА ОКОЛО 16 СПОРЕД МЕН ГОДИНИ СЕДЯТ НА ПЕЙКА И СИ ГОВОРЯТ ,И АЗ ЧУХ ЧЕ МЕ КОМЕНТИРАТ МЕН,КАЗАХА ПОМЕЖДУ СИ,ТАЗИ ИМА ЗЛАТНИ ОБЕЦИ,АЗ ВЕДНАГА ГИ СВАЛИХ,ПОЗАБЪРЗАХ И СЕ ОБАДИХ НА ПРИЯТЕЛ ПО ТЕЛ ЗА ВСЕКИ СЛУЧАЙ ,АКО НЕЩО СЕ СЛУЧИ С МЕН ДА ЗНАЕ ЗА КАКВО ИДЕ РЕЧ.МНОГО Е ОПАСНО КАКТО ПРЕЗ ДЕНЯ ТАКА И ПРЕЗ НОЩТА.ДА ВИ СПОДЕЛЯ И НЕЩО ДРУГО ,СИНА МИ Е ЗА ПЪРВА ГОДИНА УЧИТЕЛ ,В УЧИЛИЩЕ С ПРЕОБЛАДАВАЩО РОМСКО МАЛЦИНСТВО.ОТ НЕГО ЗНАМ,ЧЕ ТЕ СА ИЗВЪН ВСИЧКИ НОРМИ И МЕРКИ НА ЗАКОНИТЕ.НЕ ИМ СЕ ПИШАТ ОТСЪСТВИЯ ЗА ДА НЕ ОСТАНЕ УЧИЛИЩЕТО БЕЗ НОРМАТА ЗА ДЕЦА.ПИШАТ ИМ ТРОЙКИ САМО И САМО ДА МИНАВАТ ГОДИНИТЕ И ДА СИ ВЗЕМАТ ЗАПЛАТИТЕ , И ДРУГО ДА ВИ СПОДЕЛЯ,НА ТЯХ ИМ Е ПОДСИГУРЕН ТРАНСПОРТ ОТ ГЕТАТА ДО ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ.ПАЗАР ДИМИТЪР ПЕТКОВ.И НА РОМИТЕ ВСЕКИ ДЕН ИМ СЕ ДАВАТ ЗАКУСКИ,ШОКОЛАД И ПЛОДОВЕ ,ЗА ДА СА ЗДРАВИ И ДОВОЛНИ.И ТЕ КАТО ИМ СЕ РАЗДАДАТ ЗАКУСКИТЕ И ДИМ ДА ГИ НЯМА.ИМА ЛИ ТАКА ЗА ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ БЪЛГАРСКИ ДЕЧИЦА,ИМАТ ЛИ ТРАНСПОРТ ИЛИ МАМА ИЛИ ТАТИ СИ ГИ ВОЗЯТ ИЛИ ВОДЯТ ДО УЧИЛИЩЕ,А ПЪК БАБА ИЛИ ДЯДО ГИ ПРИБИРАТ ,ПАК ОТ СТРАХ ЗА НАШИТЕ ДЕЦА.ГОСПОДА ПОЛИТИЦИ ,МОЛЯ ВИ НЕ СПЕТЕ ,СЪБУДЕТЕ СЕ И ПОМИСЛЕТЕ ЗА НАШИТЕ БЪЛГАРСКИТЕ ЧЕДА,ЧЕ ВСЕКИ ИЗМИНАТ ДЕН НАЦИЯТА НИ СЕ ТОПИ,ИЛИ ПЪК МИНАВА НА ТЕРМИНАЛ-2 ,И ПРОСТО ЗАБРАВЯ ЗА МАЩЕХАТА СИ БЪЛГАРИЯ!!!!!!

 27. ХАЙДЕ СЕГА ОТИВАЙ ДО ОРЪЖЕЙНИЯ МАГАЗИН.ДАЙ 15 ЛВ ЗА 2 БРОЯ ГАЗОВИ СПРЕЯ И ДА ТИ Е МИРНА ГЛАВАТА ДРУГИЯ ПЪТ !! И НОЖ ДА ТИ ИЗВАДЯТ СИ 2 КРАЧКИ ПРЕД КОГОТО И ДА Е..НАПРЪСКАЙ ГО ДОБРЕ В ЛИЦЕТО И ПОСЛЕ МОЖЕШ ДА ГО МЕЛИШ 10 МИНУТИ БЕЗ ДА МОЖЕ ДА СЕ ЗАЩИТАВА..СЛЕД 5-ТИЯ ДОБРЕ НАПРЪСКАН РОМЕЦ ИЗВАДИ 2-РИЯ СПРЕЙ И ЗАПОЧНИ ДРУГИТЕ ПЕТИМА.АКО ДО ТОВА ВРЕМЕ НЕ ДОЙДЕ ПОЛИЦИЯ БРАВО НА ТЕБ!- ТИ СИ ИСТИНСКИЯ ПОЛИЦАЙ-ЧОВЕКА НА МЯСТО И ВРЕМЕ,ЧОВЕКА КОЙТО НАИСТИНА ДЕЙСТВА.НИЩО ЧЕ ЗАПЛАТАТА ТИ ЩЕ Я ИЗЯДАТ ПОЛИЦАЙЧЕНЦАТА,НО И БЕЗ ТОВА ВИНАГИ Е БИЛО ТАКА ПРИ ТЯХ.БЕЗ КАПКА ЖАЛ ИЗПРЪСКАЙ 15-ТЕ ЛЕВА И С УСМИВКА ДАЙ ЦЕЛУВКА НА ТВОЯТА МАЦКА !АКО НЕ ТЕ ОТКРИЯТ НА КАМЕРИТЕ В КОЕТО НЕ СЕ СЪМНЯВАМ,ЗНАЧИ ИМА СПРАВЕДЛИВОСТ И ЗА БЪЛГАРИТЕ В СОБСТВЕНАТА ИМ ДЪРЖАВА.НЕ НИ Е НУЖНА ПОЛИЦИЯ-ТЯ Е ЗА РОМИТЕ!ТЯ Е КАТО РОМИТЕ-ПАРАЗИТИРАЛА! ЖАЛЪК,ДОЛЕН И СЛАБ ОРГАН НА РЕДА-КАТО ПРИСАДЕНА ВАГ*НА НА МЪЖ СЪС СЪМНИТЕЛНА СЕК*УАЛНА ОРИЕНТАЦИЯ! АКО ДО ВСЯКО ТАКОВА ДОБРО И СПРАВЕДЛИВО СЪЩЕСТВО КАТО МЕН ЗАСТАНЕШ И ТИ ПРИЯТЕЛЮ И ОЩЕ МНОГО ДРУГИ,ЗНАЧИ ПРОСТО СМЕ СКЪСАЛИ СИНДЖИРА И Е ВРЕМЕ ДА КЪСАМЕ МЕСА 🙂 ОКО ЗА ДВЕ,ЗЪБ ЗА ЧЕЛЮСТ !!!

 28. Гетото е в центъра на София. Няма друга такава столица…………..нямя. Аз се отвратих също от София преди два месеца. По улицата бели хора нямаше…………пълно с роми и камикадзета

 29. От 3 години живея в района. Описаното се случва всекидневно. Г-на автор на статията е прав. Подкрепям Ви!

Leave a Reply

Your email address will not be published.