Отново взривове в цех на ВМЗ

Нови взривове се чуха в складовете за военна продукция близо до село Иганово, където на 21 март имаше пожар и взривяване на голямо количество боепраписи. В информацията на Нова ТВ се казва, че новината е потвърдена от МВР, както и че засега няма данни за пострадали и жертви. Според някои медии населението на селото е евакуирано. Радио “Фокус” цитира говорителя на пловдивската областна дирекция “Пожарна и аварийна безопасност” Цвятко Дешев, според когото гърмежи и пушек се виждат и чуват от производствен цех на ВМЗ Сопот за термоглави.

Три екипи на пожарната вече са пристигнали в района и засега изчакват на около 2 км разстояние от цеха, където се предполага, че е инцидентът.

Затворен за движение е път І-6 София – Бургас при село Иганово, в област Пловдив, поради взривили се складове в района. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция “Пътна инфраструктура”. Органите на “Пътна Полиция” насочват трафика по обходни общински пътища.

Разследващите проверяват какво е довело до повторните взривове в района, като по източници на Нова ТВ става дума за саботаж и умишлен палеж от конкуренти, тъй като днес или утре складовете отново е трябвало да заработят след взривовете от 21 март. По телефона зам.-министърът на икономиката Любен Петров коментира, че “ситуацията е под контрол”. Според него вероятно става дума за продукция, която е оцеляла от предишния взрив и е била преопакована и подготвена за
инвентаризация.

Запалена е продукция, изнесена след първите взривове. На мястото няма хора, токът е спрян. Става дума за същата продукция, която е причинила и предишния взрив в Иганово. Това, което ми направи впечатление е, че взривът става в същия ден, в който завода трябва да започне работа. Това заяви пред bTV министърът на икономиката Божидар Лукарски относно новите взривове в завода в Иганово. Министърът каза още, че не може да изключи вероятността от саботаж.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.