Отново сблъсъци в Киев, разпръскват демонстрантите с гумени куршуми и сълзотворен газ

В Киев са избухнали поредни ожесточени сблъсъци между демонстранти и силите на реда, има ранени и от двете страни. Стълкновения между противниците на управляващите и милицията е имало край сградата на парламента, както и около офис на управляващата Партия на регионите на улица „Липская” в центъра на Киев.

Протестиращите са започнали да издигат барикади на ъгъла на улиците „Институтская” и „Шелковичная”, предаде агенция Униан. Междувременно, според кореспондент на агенцията, снайперисти продължават да стрелят срещу демонстрантите, съобщи „Фокус”. Освен това са използвани сълзотворен газ и звукови гранати.

По време на сблъсъците между демонстранти и силите за сигурност край украинския парламент в Киев са ранени 10 демонстранти, един от които е с откъсната ръка, предаде изданието „Лига”.

Повечето от пострадалите са с наранявания в областта на главата. Две жени са с рани от гумени куршуми.

Според руската агенция Интерфакс при сблъсъците са ранени трима войници от вътрешните войски. Войниците са пострадали, след като демонстрантите са се опитали да пробият полицейския кордон и да достигнат до Върховната Рада.

Десетки радикално настроени демонстранти в Киев са нападнали офис на управляващата Партия на регионите на улица „Липская” в центъра на Киев.

Демонстранти с маски са хвърляли камъни срещу прозорците, някои от тях се опитват проникнат в зданието. По сградата са били хвърляни и коктейли „Молотов”.

Днес в Киев се очакват да пристигнат докладчиците на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) за Украйна Майлис Репс и Мариета де Пурбе-Лундин. Предвидени са техни срещи с украинския президент Виктор Янукович и с лидерите на опозицията. Двамата докладчици са натоварени с наблюдението на изпълнението на ангажиментите на Украйна към Съвета на Европа.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.