Отмениха присъдата на шофьор, премазал момиче на спирка

Пловдивският окръжен съд отмени двугодишната условна присъда на гръцкия студент Христос Боскос, който прегази ученичката Катерина Матеева на автобусна спирка в Пловдив до моста на Герджика, съобщи plovdivnews.24. Условната присъда на другия участник в инцидента – Васил Калев – е замена с глоба от 2000 лева. Шофьорските им книжки са отнети съответно за 3 и 1 година.

Отменено е и обезщетението от 12 000 лева, което трябваше да бъде изплатено на момичето за лечението й.

На 19 май 2014 година 23-годишният гръцки студент по медицина помете Катерина. По време на инцидента Боскос шофирал автомобила си с 98 км/час. Той навлязъл в кръстовището на ул. „Победа” и ул. „Полк. С. Муткуров” на червен светофар, там се блъска в завиващия наляво „Мерцедес” и след това помита спирката, където стои Катерина. Ученичката, която е ранена тежко, остава жива по чудо.

На 15 януари тази година, по време на процеса в Пловдивския районен съд за първи Христос Боскос заяви, че се признава за виновен и съжалява много за случилото се. На влизане в залата Боскос се опита да избегне журналистите и пострадалата сериозно Катерина Матеева.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.