Отличници са над 1/3 от абсолвентите на Факултета по математика на Пловдивския университет

Общо 472-ма абсолвенти от Випуск 2013 на Факултета по математика, информатика и информационни технологии на Пловдивския университет ще получат своите дипломи на 29 март, събота. Повече от 1/3 от тях – 176 души, завършват с отличен успех. Това обяви деканът на факултета проф. д-р Асен Рахнев.
Дипломираните 283 бакалаври, от които 48 отличници, и 189 магистри – сред тях 128 с отличен успех, ще бъдат приветствани по време на тържествена церемония в събота, както от ректорското и деканското ръководство, така и от свои бъдещи работодатели.
Новост тази година е, че се дипломират 27 граждани на Австрия, Германия и Хърватия. Те завършват успешно магистърската програма „Бизнес софтуерни технологии”, като обучението им във ФМИИТ протече изцяло на английски език, уточни проф. Рахнев.
Випуск 2013 на ФМИИТ на ПУ е 49-ият по ред. Факултетът по математика и информатика на ПУ „Паисй Хилендарски“ е вторият по го¬лемина “производител” на подобни кадри у нас и е сред водещите образователни и научни институции не само в България, но и в Европа, показва рейтинговата система.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.