Откриха отломки от самолет край остров Реюнион

Повече от година, след като безследно изчезна самолетът, изпълняващ полет MH370 на Малайзийските авиолинии, мистерията може би е на път да бъде разплетена. На източния бряг на остров Реюнион в Индийския океан са открити отломки, за които се предполага, че може би са именно от него. Парчето метал е дълго два метра и на пръв поглед изглежда като част от крило. Френски експерти веднага се заеха с проучването му. Според американските им колеги обаче, на разпространената мълниеносно снимка съвсем недвусмислено се вижда, че отломката е от “Боинг 777″, по всяка вероятност – от задната част на крилото. Екип от малайзийски специалисти също заминаха към френския остров, за да установят категорично е ли отломката част от самолета, който загадъчно изчезна. Ще им помагат и австралийски колеги. Припомняме, че на 8-ми март 2014-та, малко, след като излетя от летището в Куала Лумпур към Пекин, с 239 души, машината изведнъж сякаш се „изпари“ и до ден-днешен – ни вест, ни кост от него. За последно бе засечен от радарите над Малакския пролив, над 5000 км от мястото, където са открити сега отломките.

Малайзийският заместник-министър на транспорта Абдул Азиз Каправи пък коментира, че “практически е убеден” за това, че останките, намерени край Реюниън, са именно от този самолет. Френската телевизия Бе Еф Ем бе първата, която разпространи версията, че отломките са от малайзийския Боинг. След това обаче уточни, че в момента не е ясно дали наистина става дума за него.

Според АФП, местни специалисти засега се придържат към три възможни версии. Първата гласи, че останките може да са от двумоторен самолет, разбил се в този район през май 2006-та, втората че действително са от малайзийския Боинг, а третата – че са от йеменския A310, който преди 6 години катастрофира край Коморските острови.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.