От САЩ Борисов се възмущава от кабинета и подкрепящите го партии

Борисов поиска оставката на просветния министър

„Не знам с какви очи, след като са подали оставка, поне на партийно ниво и БСП, и ДПС, „Атака“ крещят отвън оставка на правителството, а влязоха да направят кворум, за да може да минат Сметната палата, както и шеф на Националния статистически институт”. Това коментира от Вашингтон лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от “Фокус”. Според него с днешния дневен ред на парламента, с избора на членове на Сметната палата Станишев и Местан са минирали всякаква възможност за каквито и да е нормални разговори.

“Какво има да говорим във вторник на КС, при положение, че те така безпардонно се държаха днес? И за седем години напред ще определят кой да бъде в най-важния одитен орган. При положение, че не участва най-голямата партия, спечелила изборите, в него. То просто не е само морално, то не е логично”, възропта Борисов. По думите му, оттук нататък, за съжаление, разговорите няма да имат така желаните от него мъдрост, толерантност и разбирателство, тъй като лидерите на БСП и ДПС са показали, че това за тях не са ценности, това за тях не е важно.

Борисов не пропусна в критиките си от САЩ и правителството на Пламен Орешарски. Според лидера на ГЕРБ, с днешните си актове правителството продължава да демонстрира своята арогантност и безпардонност.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.