От ПФ ще обявят утре дали оттеглят подкрепата си за управляващите

Все още нямаме решение на групата за подкрепата към правителството, утре ще го обявим. Решението ще бъде колективно, на парламентарната група, тъй като има точки, по които се работи, предстоят и още няколко работни срещи. Това заяви съпредседателят на парламентарната група на Патриотичния фронт Валери Симеонов пред журналисти в парламента, след като вчера избухна, когато му зададоха същия въпрос, въпреки че в ултиматума със седемте условия на ПФ към ГЕРБ бе посочен краен срок 1 юли. Днес Симеонов и Каракачанов имаха дълга среща с ръководството на ГЕРБ и парламентарната група, на която присъстваха премиерът Бойко Борисов, вицепремиерът Румяна Бъчварова, Цветан Цветан.

Лидерът на НФСБ изрази удовлетворението си от демонстрирания подход от ръководството на ГЕРБ и министри по време на срещите, които са имали по поставените от Патриотичния фронт въпроси.

„Работим по всички точки”, каза Симеонов и изтъкна, че подходът е конструктивен.
В отговор на въпрос съпредседателят на ПФ съобщи, че са имали срещи с премиера и лидер на ГЕРБ Борисов, както и с цветан Цветанов, с вицепремиера и вътрешен министър Румяна Бъчварова, с финансовия министър Владислав Горанов, с Милка Гечева, началник на ДНСК (за незаконните ромски къщи в Гърмен и другаде).

Сименов посочи битовата престъпност и отлагането на поскъпването на тока само с месец като теми, по които различията с ГЕРБ остават, а напредъкът е незадоволителен.

Другият съпредседател на “Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО” Красимир Каракачанов също коментира, че духът на срещата е бил много добър, делови и конструктивен. “Няколко пъти идваше министърът на вътрешните работи, финансовият министър. Точките, свързани с енергетика и битова престъпност няма как да се случат за един месец. Важното е да започне да се работи”, каза още Каракачанов.

Според Симеонов и Каракачанов голяма част от условията на Патриотичния фронт са изпълнени, а за някои от тях поставеният едномесечен срок не се отнася, тъй като се изисква много по-дълъг период от време – важно е да се работи по изпълнението им.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.