От първо лице: ЦЦ не е Цветан Цветанов, ББ не знам кой е

Бившият министър на вътрешните работи и настоящ председател на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов отказа при гостуването си в студиото на bTv да се разпознае в инициалите Ц.Ц. от изчезналите тефтери на експредседателя на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов.

„Тефтерчето беше единствено с цел дискредитиране на президента и удар на ГЕРБ. ЦЦ не е Цветан Цветанов, ББ не знам кой е. Попитайте който разследва и съхранява тефтера. Не се разпознавам. С Филип Златанов не съм разговарял по телефон, срещал съм го най-много два-три пъти”, коментира Цветанов в предаването „Тази сутрин”.

Цветанов отрече “сянката” му да присъства в работата на днешното ръководство на МВР, но не скри, че лично той като вътрешен министър е поканил на времето Веселин Вучков за свой заместник. По думите на Цветанов, „Вучков и МВР ще могат да разчитат на подкрепата на парламентарната група на ГЕРБ”.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ заяви още, че има кредит на доверие към всички, които подкрепят правителството. Така той коментира намеренията на Патриотичния фронт да оттегли подкрепата си от кабинета заради назначението на Орхан Исмаилов от Реформаторския блок за заместник-министър на отбраната.

„В парламента се стараем максимално ежедневно да си говорим с всички партньори, които подкрепят правителството. Всяка партия, която подкрепя коалицията, е поела отговорност за това. Не е коректно ГЕРБ да дава оценка на която и да е политическа формация. Търсим консенсус за управлението на страната и да изчистим различията в секторните политики”, посочи Цветанов.

Въпреки че смяната на министри беше особено често явление в първия кабинет „Борисов”, зам.-председателят на ГЕРБ прогнозира, че ситуацията ще бъде различна при втория заради коалиционното управление и парламентарната подкрепа на две партии.

„С диалогичността, която притежава Борисов, няма да се стигне до подобни неща – имаме коалиционно управление с РБ. Диалогът вече е водещ. Трябва да се съобразяваш с другия, защото не сме в ситуация с пълно мнозинство”, подчерта Цветан Цветанов.

Цветанов, срещу когото се водят три дела, изрази мнение, че имунитетът на народния представител не трябва да се възприема като защита. Самият той се отказа от своя. „Единствено ги прави по-защитени в публичните им изяви от реваншистки действия на институциите. Когато има проверка, всеки депутат трябва сам да се откаже от имунитета си”, смята Цветанов.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.