От името на Фарадж: Пазете си мозъците, борете корупцията

Обединеното кралство няма нищо против българите като нация, а полемиките по въпроса с прекомерната емиграция е в резултат само и единствено на факта, че Великобритания се намира в особено деликатен и труден период. Това заяви днес в София Пол Нутал (заместник-председател на оглавяваната от Найджъл Фарадж Партия на независимостта) на съвместна пресконференция с българския евродепутат  Слави Бинев. Двамата политици представиха своята гледна точка за разразилата се полемика преди всичко около изказването на Фарадж пред БиБиСи. Пол Нутал коментира още, че изтичането на мозъци не е добре и за нас самите, тъй като ако всички млади и образовани хора напуснат България, за да сервират по барове и ресторанти навън, в страната ни няма да останат квалифицирани кадри, които да работят в името на прогреса на България. Британският политик препоръча България да насочи усилията си в няколко основни насоки като борбата с корупцията и засилването на икономиката на страната.

Всички искаме да видим една обединена и силна България, с която да можем да работим и търгуваме и заедно да бележим успехи и стабилизираме икономиките си, добави още Нутал.

От своя страна Слави Бинев добави, че след като многократно се е опитвал да предупреди българската общественост, че има проблем с това управлението и също толкова пъти не му е давана трибуна е напълно нормално Европа вече да има опасения по отношение на България.

Управлението на страната ни вече не е само наш проблем, то е проблеми и на Европа, посочи Слави Бинев. Според българския евродепутат в страната ни липсват четирите основни принципа на демокрацията: липсва свобода на вота, има цензура, няма свобода на словото, няма бизнес извън кръговете около ГЕРБ, няма справедлива и независим съд. Бинев припомни, че сред основните теми на пленарното заседание на Европейския парламент в Страсбург тази седмица са били била именно корупцията, престъпността, изборните нарушения и политическата намеса в съдебната система и медиите у нас.

По време на пресконференцията в залата нахълтаха привърженици на „Атака”, водени от Волен Сидеров, докато партийна агитка настояваше пред входа на „София прес” Пол Нутал да се извини на България заради изявленията на Майкъл Фарадж.

На пресконференцията на Пол Нутал и Слави Бинев Волен Сидеров лично настоя Нутъл да се извини на България. Сидеров влезе в пререкание със Слави Бинев и го обвини, че е наел българофоб да си прави пиар.

 

 

На снимката: Пол Нутал (л) и Слави Бинев по време на пресконференцията си

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.