От ГЕРБ отчетоха напредък в преговорите с Реформаторите

След поредните консултации между преговорните екипи на ГЕРБ и Реформаторския блок представителите на Бойко Борисов отчетоха напредък и съвпадение на възгледите в секторите Правосъдие, Здравеопазване, Образование и в административната реформа. Румяна Бъчварова от ГЕРБ допълни, че са успели да изчистятят до голяма степен петте основни разминавания и продължават разговора вече в посока изясняване на реформите, които трябва да проведат заедно. “Отделните детайли, които се появиха като различия са в сферата на начина, по който трябва да бъдат реализирани, те са свързани с методите”, допълни Бъчварова.

„Нашето изискване срещу което нямаше възражение беше пропорционалност на представителството. Говорим за принцип, не цифри”, заяви Бъчварова на въпрос дали са обсъдили на какъв принцип ще бъдат разделени министерските постове.

“Вървим по план. Обсъдихме теми, които миналия път бяха спорни”, каза на свой ред Меглена Кунева от Реформаторският блок. После допълни, че Реформаторите и ГЕРБ имат малко различия в областта на икономиката, говорили са за образованието, за съдебната реформа. “Направихме необходимото да видим къде се разминаваме по отношение на обществените поръчки”, допълни Кунева. По думите й днес представителите на двете политически сили са обсъждали и сливането на НАП и агенция „Митници” с цел по-добрата събираемост и за да се затворят всички врати, от които може да изтече приход.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.