От ГЕРБ настояват за оставки във Фонда за лечение на деца

От ГЕРБ настояват за оставката или освобождаването на директора на Фонда за лечение на деца д-р Ива Станкова, стана ясно на пресконференция в централата на партията.

Бившият председател на Държавна агенция „Закрила на детето” Калин Каменов, припомни, че неотдавна здравният министър д-р Таня Андреева обяви, че след проверката на Министерството на здравеопазването, ако бъде установено забавяне в разглежданите заявления от страна на фонда, д-р Станкова ще бъде уволнена. “Проверката приключи преди около седмица и констатира, че има забавяне с почти 53 дни на заявления за деца. Интересно, защо все още д-р Станкова не е уволнена”, попита Каменов. Според него проблемите във Фонда са започнали с уволнението на ” човекът, който си вършеше работата добре, а именно Павел Александров” и с назначаването на негово място на бившата депутатка от левицата д-р Ива Станкова.

„Днес сутринта слушахме нелицеприятни обяснения за бюрократичен подход и бавене от страна на клиниките, което е несериозно, имайки предвид факта, че само до преди 4 месеца Фондът нямаше проблем с европейските клиники. Нямаше проблем и с боравенето на формуляр S2, благодарение на който България, само за миналата година, спести почти 5 милиона от лечението на българските деца в повечето големи европейски клиники. Интересно защо, този формуляр не се използва от Фондът за лечение на деца, а те децата се изпращат в Турция за лечение. На месец Фондът не може да разгледа и 30-40 заявления сега”, обясни Каменов, цитиран от “Фокус”. Според него изходът от тази ситуация е един – или д-р Станкова да бъде уволнена, или да бъде така добра и сама да си подаде оставката.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.