От ДКЕВР увериха, че токът ще поскъпне под 10%

Цената на електроенергията за битовите потребители не би трябвало да поскъпне от 1 октомври с повече от девет процента. Това стана ясно от днешното изявление нса новия председател на ДКЕВР Светла Тодорова, която заяви, че няма да има двуцифрено увеличение на цената на тока.
Тодорова обаче не поясни с колко точно ще се увеличи цената за електроенергия. По думите й, вътре в ДКЕВР нещата още не са коментирани и не можем да се говори с числа. Тодорова изтъкна също така, че ДКЕВР е колективен орган и никой от членовете на комисията не бива да се произнася преди въпросите да са обсъждани вътре в нея. Все пак стана ясно, че няма да се предприемат генерални промени в ценообразуването.
“Времето, с което разполагаме е изключително кратко, нашата цел е да компенсираме в някаква степен предишни действия, които са довели до финансови дефицити в системата”, обясни Светла Тодорова.
Според нея няма да се стигне до поскъпване на парното въпреки подаденото от “Булгаргаз” заявление за увеличение на цената на синьото гориво.
Очаква се преди промяната на цената на тока да влезе в сила, ДКЕВР да посочи какъв е дефицитът в НЕК, който според изчисленията на предишния състав на ДКЕВР е близо 3 млрд. лева.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.