От “Атака” оспорват пред Цацаров редовността на евровота

“Атака” с жалба до Цацаров за незаконност на изборите

В жалба до главния прокурор Сотир Цацаров кандидатите за евродепутати от партия “Атака” Магдалена Ташева, Павел Шопов, Явор Нотев, както и проф. Станислав Станилов, оспорват законността на проведените избори за членове на Европейския парламент, съобщиха от пресцентъра на партията. В жалбата до главния прокурор пише, че при провеждането на изборите е установено безспорно, че е налице масово купуване гласовете на избирателите, с което престъпление се опорочават изборните резултати и се получава така, че те не отразяват действителната воля на гласоподавателите.
Въпреки многобройните доказателства за това закононарушение, компетентните държавни органи не взеха своевременно мерки, пише в жалбата на “Атака”.
Депутатите от “Атака” смятат и че резултатите от изборите са опорочени и от изразходването на значителни парични средства с неясен произход, при провеждането на избирателната кампания.

С оглед на гореизложеното и на основание чл.394, ал.2 от Изборния кодекс, въз основа на настоящата жалба, Ви моля да сезирате с мотивирано искане Конституционния съд на Република България да се произнесе по законосъобразността на избора на членове на Европейския парламента на изборите проведени на 25 май 2014 г.”, завършва жалбата на “Атака”.

Партията е подготвила искане до Конституционния съд за признаване незаконосъобразността на проведените избори за ЕП и започва събирането на необходимите 48 подписа, като ще търси подкрепа от депутатите от “Коалиция за България”.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.