От “Атака” набеждават прокуратурата в предизборна поръчка срещу Сидеров

Депутатката от „Атака” Магдалена Ташева набеди прокуратурата, че с внасянето в съда на обвинителен акт за скандалното поведение на Волен Сидеров на летище Варна, изпълнява предизборна поръчка на ГЕРБ.
„Целта е да ни оклеветят преди евроизборите. Генералната цел и надежда на ГЕРБ, които стоят в основната на разработката срещу „Атака“, е да се попречи на партията да постигне резултатите, които иначе би имала на европейските избори”, коментира Ташева пред репортери в парламента. След което добави, че в „Атака” не се притесняват и вярват на българския съд. По думите на Ташева, поръчителите на тази процес „много добре знаят, че Волен Сидеров и всички наши колеги ще бъдат оправдани”.
Решението на съда обаче ще излезе след изборите и целта е да се направи клеветническа кампания срещу „Атака“, за да се отнемат гласове”, допълни Ташева. Тя влезе в подробности по частта от обвинителния акт, където Сидеров се обвинява в причиняване на лека телесна повреда на полицай, изпълняващ служебните си задължения.
„Лицето кикбоксьор (полицят), който твърди, че е бил ударен в скулата, трябва да заведе частна жалба срещу моите колеги от „Атака“, за които твърди, че са му я нанесли. Тази повреда не се виждаше, а един кикбоксьор, който тренира ежедневно, може да има всякакви синини и след това да обвинява когото пожелае или когото му наредят“, посочи Магдалена Ташева.
По думите й, очевидно е, че след като се пренебрегва законът и полицаят не е подал частна жалба, а се ангажира главният прокурор, става дума за разработка и инсценировка на скандал в самолета за Варна с цел политическа репресия срещу партия „Атака” от страна на ГЕРБ.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.