От 1 април цената на природния газ пада с 2,73 %

Цената на природния газ ще бъде намалена с 2,73% от 1 април, реши на днешното си заседание Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР). С това си решение енергийният регулатор на практика се отказва от исканото поевтиняване на газа с 4,56 на сто и приема предложението на “Булгаргаз”. Преди ден ДКЕВР и “Булгаргаз” водиха задочен спор с колко точно да падне цената на синьото гориво. Така за второто тримесечие на 2014 година цената на природния газ ще бъде 612,80 лв. за 1000 куб. метра без акциз и ДДС.
Според експертите, това намаление, макар и минимално, ще се отрази върху цените на всички дейности в енергийните предприятия, в това число и на цената на парното и топлата вода.

Свързани публикации

1 Comment

  1. Трябва най-сериозно да се отнесем към угрозата от въвеждане на “фракинг” на Българска територия. Сигурно можем да си спазарим прилична сделка за руски газ… За това беше целия театър до сега, за да може ЕС да си купи “know-how” държавите от ‘задния двор’ (Източно Европейските страни) да се съгласят да си пожертват природата….Украина вече е за ушите, дано ние да не сме следващите. Референдум против фракинга, че и нас ще ни нафракат скоро.

Leave a Reply

Your email address will not be published.