Оставките в ДФ “Земеделие” бяха замразени на “Дондуков” 2

След АМ "Хемус" премиерът Борисов прекрати още обществени поръчки за над 600 милиона лева

Публичната война между министъра на земеделието проф. Димитър Греков и ръководството на ДФ “Земеделие”, в която и двете страни сезираха прокуратурата за (евентуални) престъпления на територията на противника, приключи с медиаторско мъмрене в Министерски съвет. Което на този етап замразява искането на министър Греков за оставка на цялото ръководство на фонда, но пък остава отворени възможностите да бъдат извършени плащания, които са важни за земеделските производители.

Министър Греков настояваше за оставката на целия УС на ДФ “Земеделие” или поне на оперативното ръководство на фонда. Едното и другото може да (не) се случат на днешното заседание на УС. Което обаче продължи само десетина минути, преди спорещите страни да бъдат извикани “на пожар” при премиера Пламен Орешарски. Това на свой ред доказва, че ситуацията наистина е била като при пожар, щом премиерът намери време да вразумява висшите земеделски чиновници точно преди срещата си с руския министър на външните работи Сергей Лавров.

Официалната информация от пресцентъра на “Дондуков” 2 гласи, че на срещата в Министерски съвет премиерът Пламен Орешарски, министър Димитър Греков и ръководството на ДФ “Земеделие” са били обсъдени действия за подкрепа на земеделските производители и завършване на проектите по всички мерки от съответните оперативни програми, финансирани от ЕС.

По-късно през деня министър Димитър Греков, ръководството на Министерството на земеделието и храните и ръководството на ДФ “Земеделие”-Разплащателна агенция са уточнили основните теми за следващия Управителен съвет на фонда, допълва официалната информация.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.