Оставки в ББЦ заради подкрепата за дълга, Бареков не ги приема

„Не приемам оставките на Мария Календерска и на Светлин Танчев. И двамата са доказани професионалисти”. Това заявява лидерът на „България без цензура“ и евродепутат Николай Бареков във връзка с намеренията на председателя на контролния съвет на ББЦ Мария Календерска и зам.-председателя на ББЦ Светлин Танчев да напуснат партийните си постове, след гласуването на заема от 16 млрд. лв., което Танчев подкрепи, въпреки категоричната позиция на ББЦ против.

“Според мен Танчев е действал изцяло в интерес на държавата. Той ще продължи да работи като шеф на парламентарната група на БДЦ. Имам пълно доверие в него“, изтъква Бареков, цитиран от партийния пресцентър. По думите на лидера на ББЦ, структурите на партията в страната са разстроени от приемането на новия външен дълг. Бареков обаче вярва, че Светлин Танчев може да гарантира, че като депутат от ББЦ стриктно ще контролира харченето на всеки лев, който мине през българския парламент.

“Танчев е завършил Финанси в Харвард и смятам, че е единственият политик в Народното събрание, който може да следи разходването на средствата”, изтъква Бареков. По думите му, в края на март ще се проведе Национален съвет на ББЦ, където структурите на партията ще бъдат попълнени.

Във връзка с решението на Георги Първанов да подаде оставка като лидер на АБВ, Бареков коментира, че случилото се с АБВ и Първанов е очаквано. „Проектът АБВ беше заченат в задкулисие като патерица, която трябва да обслужва управляващите. Първанов плати цената и трябваше да понесе срама на българската политика. Заедно с Иван Костов той има огромна вина за българския преход”, смята лидерът на ББЦ.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.