Оставката на кабинета се отлага, потвърди Станишев

Кабинетът на Пламен Орешарски няма да подаде оставка утре, съобщи по БНР лидерът на БСП Сергей Станишев. По думите му, няма смисъл от оставка в този момент, тъй като няма политическа воля в останалите политически сили за избори веднага.

“Оставката на правителството би била отговорното отношение, но след като няма такава политическа воля, аз не смятам, че тогава кабинетът трябва да бърза. ГЕРБ няма политическа воля за провеждане на бързи избори. Това означава, че няма да се поддадем на условия на ГЕРБ. Мисля, че правителството доказа, че е готово да работи, докато не се появи служебно правителство и така е редно и законно”, коментира Станишев.

Янаки Стоилов от БСП защити същата позиция и изрази увереност, че въпросът с оставката на кабинета ще се изясни на насрочения за вторник Консултативен съвет по национална сигурност при президента. По думите на Стоилов, там трябва да стане ясно какви са намеренията на правителството, какви са намеренията на отделните партии. “Да не се окажем в парадоксалната ситуация, че парламентът не може да заседава, а правителството продължава да управлява”, каза Янаки Стоилов.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.