Остава месец до края на фотоконкурса „Благотворителността през обектива“

Традиционният конкурс за фотография “Благотворителността през обектива” кани млади и утвърдени автори да покажат жестовете на съпричастност, дарителство или доброволчество, уловени с техните камери.

Всеки може да участва с до 5 фотографии – самостоятелни или като фоторазказ (виж условията за участие в конкурса).

Организаторите Български дарителски форум и Фондация “Помощ за благотворителността в България” напомнят, че срокът за изпращане на творбите е 28 август 2015.

Отличените фотографии ще участват в изложба заедно с три фотопроекта – на Боряна Кацарова, Владимир Пеков и Тихомир Рачев, които получиха грантово финансиране по-рано през годината. Публиката също ще излъчи своя фаворит за изложбата чрез онлайн гласуване.

Домакин на фотографската изложба ще бъде Националният дворец на културата, а официалното откриване ще бъде в края на септември. След това изложбата ще пътува из страната.

Победителите във фотоконкурса ще получат и парични награди: Първо място – 300 лева , Второ място – 150 лева, Трето място – 100 лева и 150 лева за избора на публиката. Наградите са осигурени от спонсорите на конкурса – Аурубис България и Райфайзенбанк.

Журито е в състав Борис Мисирков, Вера Гоцева, Елица Баракова, Красимира Величкова, Надежда Павлова, Надежда Чипева и Явор Попов.

Партньори на конкурса са Българска фотографска академия „Янка Кюркчиева”, Българско фотографско сдружение, Фото Форум и НДК.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.