Остава бедственото положение в Приморско, Созопол и Царево

Нормализира се обстановката по Южното Черноморие, след наводнението, причинено от проливните дъждове. Вече няма затворени пътища, но бедственото положение в Приморско, Созопол и Царево остава и днес, показа в обширен репортаж bTv.

В Приморско приземните етажи на повече от 20 хотела и над 40 търговски обекта са наводнени. Прелялата Дяволска река е нанесла сериозни щети на плажа в града. Едно заведение е напълно унищожено, а летището прилича на езеро. От близо три години кметската управа в Приморско моли държавата за пари за укрепване на коритото на Дяволска река, има и готов проект, но няма финансиране.

Снощи пътната обстановка по Южното Черноморие започна да се нормализира. Вече всички пътища са отворени и проходими. Въпреки това полицията призовава хората да не пътуват към Созопол, Приморско и Царево.

Пороите са активизирали нови свлачища в района, през деня те ще бъдат огледани от комисия, която ще прецени колко са опасни.

Щетите са предимно материални – изпочупена инфраструктура, потопени етажи на хотели и магазини, разбити лодки. Плажните ивици също пострадаха.

„Това е шестото поред бедствие, срещу природата нищо не можем да направим. Цяла нощ работихме. Пораженията са огромни”, коментира пред bTV концесионерът на Централния плаж в Созопол Цоньо Христов.

По плажа минава река с изключително неприятен мирис, защото носи води от канализационните шахти, които не са успели да поемат водите по време на пороя. Всичко отива в морето и трябва бързо да се спре.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.