Осман Октай: Няма нищо случайно в изпълненията на Сидеров

„От 25 години постоянно наблюдаваме такива драми, циркове, с които много политически лидери и формации се опитват да се задържат в политическото пространство. Убеден съм лично за себе си, като човек, който 11 години е бил в предизборен щаб, когато не се състезават идеи и програми, винаги се получават такива ексцесии. Убеден съм, че Волен Сидеров търсеше този сценарий и в петък вечерта, и в нощта на изборите, за да привлече общественото внимание”. Това заяви в предаването „Здравей, България” на Нова ТВ бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай. Той изтъкна, че добре познава Волен Сидеров още от 1990 година. – „Добре знам кога излезе на политическата сцена през 2005 година, за да реанимира слабостта на ДПС и Ахмед Доган тогава. И в последствие как беше употребен през всичките тези години като политически проект”, продължи Осман Октай. Според него в неделя през нощта Сидеров е търсел провокация в НАТФИЗ.

„Понеже там не се получи, полицията го изведе и удобно откри за юмрука на този човек”.

Запитан дали е случайно присъствието на Камен Попов пред академията, Осман Октай каза: „Не мисля, че е случайно. Убеден съм, че това е част от сценарий, направен от хора, които поддържат стратегията на Волен Сидеров”.

Междувременно Камен Попов, човекът забил юмрук в дясната скула на Сидеров, е на път да стане медийна звезда. Днес той беше поканен в студиото на Нова ТВ, където изненадващо заяви, че не си спомня дали и как е ударил Сидеров.

„Не мога да кажа какво съм видял. Ние просто се срещнахме. Не можах да видя нищо, защото бях повален на земята. Това, което виждате вие на видеото, това виждам и аз. Нямам толкова детайлни спомени. Всичко се случи много бързо. Не съм бил изнервен. Просто се сблъсках с една тълпа, която връхлетя върху мен”, разказа Камен Попов.

В социалните мрежи обаче има видеоклипове, на които се вижда как Камен Попов (или човек, твърде много приличащ на него) върви до Волен Сидеров, а след удара е повален на земята. Което на свой ред потвърждава предположението на Осман Октай за сценарий.

По същото време в сутрешния блок на bTv здравният министър д-р Петър Москов коментира политическата ситуация, изборите и дори скандалите с участието на Волен Сидеров.

Искам да се обърна към зрителите – моля, нямайте ни най-малко съмнение в психическата изрядност на Волен Сидеров. Това каза д-р Петър Москов по повод последния скандал с нахлуване на Волен Сидеров в сградата на НАТФИЗ.

„Тук не говорим за отклонения, а за добре програмирани действия и желание да се търси скандал”, категоричен е здравният министър.

На въпрос дали трябва да се преразгледа и премахне депутатския имунитет министър Москов отговори: „Не просто смятам, а съм абсолютно убеден”.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.