Осман Октай: Няма как да се проведат честни избори в секциите в Турция

Осман Октай, бивш депутат от ДПС и някога приближен до Ахмед Доган, твърди че е невъзможно да има честни избори в секциите на територията на Турция.

„След като е възможно над 2000 души да гласуват в една секция за един ден, това доказва, че се фалшифицират протоколите. Най-лошото е, че българските власти нямат рефлекси да контролират този процес”, заяви Октай пред Нова телевизия. По думите му, „цялото дипломатическо представителство в Турция са контролирани, посочени хора, няма как да се проведат честни избори там”.

Октай твърди, че сериозен брой гласове от Турция за българските избори идват от 2001 година насам, откогато Реджеп Ердоган е на власт.

Бившият депутат от ДПС коментира иа тайнствената среща между турския президент Реджеп Тайип Ердоган и лидера на ДПС Лютви Местан, за която съобщиха турски медии.

„Ако е имало такава среща по време на предизборта кампания, това е изключително лош знак”, каза Осман Октай. Той допълни, че ако турските власти се ангажират в полза на една политическа партия, това не е в полза на двустранните отношения.

“На 5-ти октомври е втория ден на Курбан Байрама. Поне 80% от изселниците ще бъдат в България при семействата си. Това значи, че избирателите в Турция трябва да намалеят”, прогнозира Осман Октай.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.