Още няма виновни за наводнението в село Бисер

Виновни за наводнението в село Бисер от 4 февруари 2012 г. , при което загинаха шест души, след като се скъса стена на язовир „Иваново“ все още няма. Това обяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, който посети харманлийското село. Заедно с него беше и военният министър Аню Ангелов.
Според Цветанов забавянето на разследването е неприятно, но в "България разследванията и правораздаването са доста продължителен процес и нямат тази ефективност, която може да изиграе превантивна роля".
Припомняме, че проблемът за това кой е виновен бе в неизяснената собственост на язовира. Военното министерство и  община Харманли спореха кой е бил отговорен за поддържането на съоръжението, за което се е знаело, че е проблемно. Военният министър твърди, че военното министерството не е собственик на язовир "Иваново", а само на част от земята под него. Общината смята, че съоръжението е собственост на военните. Днес Ангелов отново съобщи, че  "хидротехническото съоръжение не е давано за стопанисване и управление на Министерството на отбраната" и призова да се изчакат резултатите от течащото в момента досъдебно производство.  Кметът на Харманли Михаил Лисков обаче заяви, че язовирът е проблемен от 2004 година и военните са били уведомявани на няколко пъти през годините.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.