Още арести в кв. “Орландовци”, тече полицейска операция

В момента се провежда специализирана полицейска операция на територията на кв. “Орландовци” в София, при която са задържани още над десет души, за които има данни, че са участвали в инцидентите в събота и неделя. Арести е имало и в неделя масовия бой между роми и българи в събота. Полицията продължава да работи по случая, съобщи пред „Фокус“ Красимир Ципов, зам.-министър на вътрешните работи. Той допълни, че при снощния протест няма сериозно пострадали граждани. “Стигна се до ескалация на напрежението, но искам да поздравя колегите от столичната дирекция, които успяха бързо да реагират и не допуснаха да пострадат граждани“, заяви Ципов. Той призова всички граждани да запазят спокойствие и увери, че ще бъде осигурено полицейско присъствие, докато е необходимо на територията на квартала.

Местното население на кв. „Орландовци” не трябва да допуска лица, които не живеят там да изострят обстановката и да провокират безредици. Това каза пред журналисти директорът на СДВР Младен Маринов. По думите му, до момента живеещите в квартала българи и роми са имали търпимост едни към други, а безредиците са провокирани от приходищи, които ще си отидат.

Младен Маринов също увери, че полицейското присъствие в района ще продължи да бъде засилено.

Над 30 души са отведени в полицията след акция в кв. „Орландовци“. Част от тях са били без документи за самоличност, информира БГНЕС, като се позовава на информация от МВР. Малко по-късно БНТ предаде, че арестуваните са 32-ма.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.