Осем души са в реанимация след отравяне с ракия-менте

Още четирима души са настанени тази нощ в болницата в Благоевград с натравяне от фалшив алкохол, съобщи началникът на реанимацията доктор Любомир Димитров. С тях броят на пострадалите, които се лекуват в отделението, вече е осем. Единият от тях е в тежко състояние със значителни увреждания и реална опасност за живота. Състоянието на останалите се подобрява, поясни доктор Митев по БНР. Всички те са пили от една и съща ракия с високо съдържание на метилов алкохол.

Заради продажбата на отровната напитка, от която починаха четирима души от Якоруда, Окръжната прокуратура в Благоевград привлече като обвиняем продавача на ракията Тайфи Мекльов, който е задържан за 72 часа. Той не е бил производител, а прекупвач. Произходът на алкохола се установява. На този етап Тайфи Мекльов отказва да дава показания.

Близките на починалите искат възмездие. Роднините на 30-годишния Салех заявиха пред Нова телевизия, че Тайфи Мекльов е знаел какво прави, добавял е примеси към алкохола нарочно, а в махалата отдавна се е знаело, че се занимава с такива работи.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.