Осъдиха Октай Енимехмедов на 3 години и половина зад решетките

Състав на Софийски градски съд призна Октай Енимехмедов за виновен и го осъди на 3 години и половина лишаване от свобода. Присъдата не е наказание за опит за умишлено убийство на Ахмед Доган – както е определено деяниетона Енимехмедов  в обвинителния акт на прокуратурата – а присъда за закана за убийство.

Както вече съобщихме, в заключителната си пледоария прокурорът Илиян Точев поиска 17 години затвор за Енимехмедов, заради опита му да убие умишлено Ахмед Доган, опитвайки се на три пъти да произведе изстрел от упор в главата на почетния председател на ДПС.

След като днес съдът даде на Октай Енимехмедов правото на последна дума, подсъдимият се оприличи на древногръцки герой.

“Проявих доблест, съпоставима с тази на героите от древногръцката митология, положих усилие да защитя честта и достойнството на българския народ”, заяви Октай. След което добави, че отказва да се приеме за виновен за съществуването си, за способностите си и затова, което е искал и направил.

„От вас зависи дали ще подадете топката на младите и способните или ще я върнете на старите играчи от Държавна сигурност”, каза още Енимехмедов в обръщението си към съдебния състав.

Произнесената днес присъда е на първа инстанция и може да бъде обжалвана в 14-дневен срок както от Енимехмедов, така и от прокуратурата.

1 Comment

  1. А кога ще осъдят башибозука, който риташе Октай? Та сцените с насилието сринаха глобално ДПС, няма как да се оправдаят. Зверски линч пред целия свят, през 21-ви век, извършен от депутати и елитни функционери на една партия, с необуздана животинска злоба, изливана без всякакви задръжки – и след това поздравления от ръководството на партията – това никакви етикети на „либерали”, „европейци” и прочее паплач не могат да замажат. Народът иска съд над инквизиторите, което ще бъде и съд над ДПС. Така че големият губещ от цялата тази история е ДПС, а защо главния прокурор мълчи по въпроса сигурно само той си знае!

Leave a Reply

Your email address will not be published.